Ingrediënten
Schaal
Saus
- 20 gr verse peterselie (plat)
- 15 gr pecorino kaas, geraspt
- 1 el mayonaise
- 1/2 stengels bosui, gesneden
- 1/8 tl knoflookpoeder
- zout en peper
- 1 tot 2 el olijfolie
Burger
- 450 gr knolselderij
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- 1 ei (M)
- 3 radijsjes
- 1 bosui
- 2 stuks baby romaine sla
- 3 plakken pecorino kaas
- 3 koolhydraatarme broodjes of broodjes 2.0
Paneerlaag
- 35 gr amandelmeel
- 30 gr pecorino kaas, geraspt
- 1 el psylliumvezels, grof
- 1 el sesamzaad
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl kurkumapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine tot een glad geheel en dek af met wat vershoudfolie.
- Schil de knolselderij en snijd in plakken (dikte van een hamburger). Kruid de plakken met wat zout en peper. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog. Voeg als de olie heet is de plakken knolselderij toe. Bak de plakken 5 tot 10 minuten per kant.
- Maak ondertussen alle ingrediënten voor de paneerlaag in een brede kom goed door elkaar. Kluts in een andere kom 1 ei los. Laat de knolselderij plakken kort afkoelen en haal ze daarna door het eimengsel en dan door de paneerlaag.
- Verwarm opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de knolselderij in ca. 10 minuten rondom goudbruin.
- Snijd de radijs in plakjes en de bosui fijn. Snijd 3 broodjes doormidden en beleg met de zelfgemaakte saus, blaadjes sla en plakjes radijs. Leg op elk broodje een burger en garneer met plakjes pecorino, gesneden bosui en zelfgemaakte saus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 broodje met burger
- Calorieën: 631
- Vetten: 46,5
- Koolhydraten: 10,5
- Vezels: 18,6
- Eiwitten: 27,1