Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarm broodje met knolselderijburger.

Koolhydraatarme knolselderijburger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Saus

  • 20 gr verse peterselie (plat)
  • 15 gr pecorino kaas, geraspt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 stengels bosui, gesneden
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 1 tot 2 el olijfolie

Burger

Paneerlaag


Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine tot een glad geheel en dek af met wat vershoudfolie.
  2. Schil de knolselderij en snijd in plakken (dikte van een hamburger). Kruid de plakken met wat zout en peper. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog. Voeg als de olie heet is de plakken knolselderij toe. Bak de plakken 5 tot 10 minuten per kant.
  3. Maak ondertussen alle ingrediënten voor de paneerlaag in een brede kom goed door elkaar. Kluts in een andere kom 1 ei los. Laat de knolselderij plakken kort afkoelen en haal ze daarna door het eimengsel en dan door de paneerlaag.
  4. Verwarm opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de knolselderij in ca. 10 minuten rondom goudbruin.
  5. Snijd de radijs in plakjes en de bosui fijn. Snijd 3 broodjes doormidden en beleg met de zelfgemaakte saus, blaadjes sla en plakjes radijs. Leg op elk broodje een burger en garneer met plakjes pecorino, gesneden bosui en zelfgemaakte saus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje met burger
  • Calorieën: 631
  • Vetten: 46,5
  • Koolhydraten: 10,5
  • Vezels: 18,6
  • Eiwitten: 27,1