Ingrediënten
Schaal
- 250 ml slagroom
- 4 el Sukrin Icing
- 10 ml koffie (van een espresso)
- 85 gr pure chocolade met koffie, suikervrij
- 4 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Klop met een elektrische mixer of garde de slagroom stijf. Zorg ervoor dat de slagroom en kom goed koud zijn. Klop niet te lang door, want dan ontstaat er boter i.p.v. een luchtige slagroom. Voeg 2 el Sukrin Icing toe en mix nog even kort. Laat de slagroom rusten in de koelkast.
- Zet een kopje espresso en laat deze afkoelen. Verwarm een pannetje heet water en als het water kookt zet je er een kleine mengkom om. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg als de chocolade helemaal gesmolten is de koffie, vanille extract en 2 el Sukrin Icing aan toe.
- Laat de gesmolten chocolade kort afkoelen. Splits de eieren, eiwit in een kommetje en eigeel in een andere. Voeg de eidooiers een voor een al roerend toe aan de chocolade.
- Klop vervolgens met een elektrische mixer of garde de eiwitten stijf. Voeg het eiwit in 4 delen toe aan de chocolade. Meng eerst goed, voordat je het volgende deel erbij doet.
- Pak de opgeklopte slagroom uit de koelkast en schep dit er in delen bij. Bewaar een beetje slagroom op het einde te gebruiken als garnering.
- Verdeel de mousse over 4 glazen en zet deze minimaal 4 uur in de koelkast. Serveer de mousse met wat opgeklopte slagroom, geraspte chocolade en eventueel een beetje instant koffie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 dessertglas
- Calorieën: 463
- Vetten: 41,6
- Koolhydraten: 3,6
- Eiwitten: 10,1