Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

Koolhydraatarme kokoskoekjes

Het is altijd handig om een aantal gezonde koolhydraatarme snacks in huis te hebben. Vooral als je familie het dieet niet volgt en er dus ook lekkernijen met veel suiker in de kast staan. De verleiding is dan groot om af en toe mee te snoepen met de rest van de familie. Zelf heb ik standaard altijd wat Atkins reepjes in huis, maar het maken van je eigen koolhydraatarme snacks is een stuk goedkoper.

Vandaar heb ik vandaag een lading van deze koolhydraatarme kokoskoekjes gemaakt. Deze koolhydraatarme kokoskoekjes zijn heerlijk om te eten als snack bij een kopje koffie of thee. De koekjes kun je na het bakken invriezen, zodat je altijd een lekker koolhydraatarm koekje in huis hebt.

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kokoskoekjes te maken heb je amandelmeel, kokosmeel en stevia zoetstof nodig. Het kan zijn dat de supermarkt bij jou in de buurt deze producten niet verkoopt. In onze webshop Lowcarbcenter.nl kun je de producten online bestellen.

Baktips:
Dit recept is een basisrecept, je kunt van alles toevoegen aan het beslag. Zelf heb ik de koekjes versierd met een glazuurlaagje gemaakt van ery-poeder en een beetje water.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

Koolhydraatarme kokoskoekjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, bakpoeder en xanthaangom. Voeg de zachte boter en vanille aroma toe en meng tot een samenhangend deeg.
  2. Verdeel het deeg in twee evengrote ballen. Pak nu 4 losse vellen bakpapier en plaats een deegbal tussen 2 vellen. Doe hetzelfde met de overige deegbal. Rol nu met een deegroller het deeg plat tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en vorm met een glas ongeveer 12-20 koekjes van het deeg. Plaats de gevormde koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes 8-12 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de koekjes tijdens het bakken goed in de gaten. De koekjes kunnen namelijk snel verbranden.
  4. Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Na het bakken kunnen de koekjes nog slap zijn, maar eenmaal afgekoeld zijn ze lekker knapperig! Meng voor het glazuur een aantal el erythritol poeder met een beetje water en melk. Laat het even uitharden en verdeel dan gelijkmatig over de koekjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 119
  • Vetten: 11,9
  • Koolhydraten: 1,2
  • Eiwitten: 1,9

Neem ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme koekjes recepten!

Heerlijke koolhydraatarme koekjes met suikervrije glazuur.

8 Reacties

  1. Heerlijke koekjes, ik heb ze met citroenextract ipv vanille gedaan en wat kokosrasp toegevoegd. Resultaat is een heerlijk fris koekje. Mijn zoon had niet eens door dat het geen “gewone” koekjes waren.

    Reageer
  2. Help!!!! Dit zijn echt mijn favoriete koekjes!!! Zooooo lekker. Maar: bij mij zijn ze niet knapperig. En soms vallen ze gewoon uit elkaar. Wat doe ik fout????

    Reageer
  3. Ze zijn heerlijk, maar moest wel uitzoeken hoe ik de koekjes het beste gevormd kreeg. Heb allemaal kleinere balletjes gemaakt met de achterkant van een glas. En toen ging t wel goed. Leuke opstaande rand en smaken heerlijk. Zo kan ik ze ook nog in de toekomst vullen met wat ik wil. Bedankt voor t recept.

    Reageer
  4. Na het uitsteken van de koekjes kreeg ik het niet van het bakpapier. Daarom gewoon balletjes gemaakt en deze plat gedrukt. De chocola met kokos erover is goed geslaagd. Lekker koekje.

    Reageer
  5. Ik ga er, als ze afgekoeld zijn, gesmolten chocolade (85 %) over strijken en dan bestrooien met kokos.
    Lijkt me heerlijk.

    Reageer
  6. Super lekkere koekjes , zelf doe ik er geen glazuur op want dat is niet echt nodig !!






    Reageer
  7. Elsbeth Vd kooi

    Is er een vervanger van xantaangum en wat doet het

    Reageer
    • Beste Elsbeth,

      Xanthaangom zorgt voor binding en een betere structuur. In het recept staat het als optioneel aangegeven, het is dus niet noodzakelijk om het recept te maken. Wel raad ik aan om het te gebruiken als je het toch in huis hebt!

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*