Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm toetje! Dit keer heb ik een klassieke koolhydraatarme kokospudding gemaakt. Een pudding kun je op verschillende manieren bereiden. Wij hebben gekozen om onze kokospudding op traditionele wijze met ei te bereiden. Het ei dient als verdikkingsmiddel en geeft de pudding een romige structuur. Verder hebben we voor de pudding een basis van van slagroom, kokosmelk en roomkaas gebruikt. Deze puddingbasis hebben we op smaak gebracht met kokosrasp, vanille aroma en een beetje Steviala Kristal. Het resultaat? Een romige en zoete kokospudding met echte stukjes kokos. Met dit recept maak je genoeg pudding om 4 kleine dessertglazen mee te vullen. Een portie bevat slechts 3,6 gr koolhydraten.
Tips:
Geen fan van kokos? Met dit recept kun je ook een koolhydraatarme vanillepudding of citroenpudding maken. Vervang hiervoor de kokosmelk door extra slagroom en de geraspte kokos door een vanillestokje of citroenaroma. Je kunt de pudding na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme dessert recepten.
Koolhydraatarme kokospudding
- Bereidingstijd: 5
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 135
- Porties: 4 schaaltjes 1x
- Categorie: Dessert
Ingrediënten
- 50 gr geraspte kokos
- 40 gr Sukrin Icing
- 50 gr roomkaas of zuivelspread
- 1 ei, losgeklopt
- 125 ml slagroom
- 150 ml kokosmelk
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Meng in een magnetronbestendige kom de helft van de slagroom met de geraspte kokos, Sukrin Icing en vanille aroma. Doe de kom een minuut magnetron (700 Watt) en zet opzij. Als je geen magnetron hebt kun je dit ook even kort opwarmen in een steelpannetje. Klop ondertussen in een andere kom het ei los en voeg de overgebleven slagroom toe.
- Verwarm nu de kokosmelk en roomkaas in een steelpannetje, totdat de roomkaas is gesmolten. Voeg dan de slagroom met geraspte kokos toe aan de pan. Warm dit kort op en voeg ten slotte het losgeklopte ei met de slagroom toe. Warm dit al roerend op, totdat de pudding dikker begint te worden. Zet het vuur uit als het mengsel begint te koken.
- Schenk het mengsel in 4 kleine ramekins of dessertglazen en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de kokospudding voor het serveren met een beetje geraspte kokos. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 300
- Vetten: 29,5
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 4,1
Gisteren gemaakt en wat is het lekker!
Van keto mis ik yoghurt het meest. Dit geeft me toch het idee van pudding. Ik hou van kokos, dus dit is lekker. Eet makkelijk, lekker iets fris. Volgende keer wat bessen erbij.
Zalig recept. Tot hoever vantevoren kan je dit klaarmaken? Ik wil het voor de kerst maken. Dank je wel
Je kunt deze pudding 2 dagen in de koelkast bewaren.
Verslavend lekker!!
Als je van kokos houdt dan is dit heerlijk!! Gelukkig hou ik ook van kokos! 😉
Ik ga er er een dun laagje (suikervrije) chocolade op doen… voor een bounty effect
Een heerlijke stevige pudding als je zoals ik van kokos houdt. Heb het niet met Philadelphia gemaakt maar met Mascarpone. Ik zal het zeker vaker maken. Naturel smaakt het al goed, een volgende keer proberen met de kersenconfituur. Sowieso vind ik veel gerechten van lowcarbchef erg smakelijk. Bedankt hiervoor meneer Quint (mooie naam trouwens). Morgen ga ik de hartige ham-kaas muffins maken voor de lunch.
Super lekker. Gelukkig heb ik een dubbele hoeveelheid gemaakt met visite….morgen nog een keer eten is geen straf! Deze ga ik vaker maken!
Ontzettend lekker toetje! Ik eet hem nu warm en ben ook benieuwd naar de koude versie morgen..
Heb ze met mascarpone gemaakt. Héél lekker! Bedankt voor het recept
Voor mijn smaak een beetje flauw maar een heerlijke combi met frambozen.
Diverse keren gemaakt maar zo vind ik de smaak nogal vet en laf. Met een laagje frambozen (50 gr) is het een heerlijke combi.
Vandaag gemaakt. Had van mij wel stijver mogen worden. Maar zeker heerlijk.
Vandaag gemaakt. Verschoot dat het zo lekker is. Ik doe er ook nog kokobloesemsuiker boven op voor een zoetere smaak
Heeeerlijk is dit!!Al meerdere keren gemaakt,net als de kokospap,die is ook echt zalig!!
Kan alleen maar zeggen super super lekker.
Mijn moeder heeft het gisteren gemaakt en het was echt genieten! We zijn tot de conclusie gekomen dat dit een kerstwaardig dessert is voor na het kerst diner… 🙂
Het smaakte zeker, maar was toch niet helemaal wat ik er van verwachtte. De bereiding vond ik ook vrij bewerkelijk. Maar als je het niet probeert, weet je het ook niet.
En weer een heerlijk gerechtje dat ook nu weer zonder problemen tot stand is gekomen. En niet geheel onbelangrijk, heerlijk! Is dan ook aan de lijst met vaker te maken gerechten toegevoegd.
Lowcarb is echt geen straf,
dit is gewoon een feestje in je mond.
Super lekker dessert. Ik ga de variaties ook nog proberen!
Heerlijk dit toetje . Ik had nog wat aardbeien, deze erbij gegeten .
Al weken ons favoriete dessert!!
Zó lekker…
Warm eigenlijk nog lekkerder dan koud☺️
dit lijkt mij heerlijk ga het een keer maken
Dat was heerlijk! Een blijvertje, dit dessert!
Gisteravond met vrienden gegeten, iedereen vond het super!
Lijkt me lekker, alleen voor de magnetron staat er geen hoogte van watt bij, en kokosrasp was toch met slagroom en geen melk wat bij het roomkaas kokosmelk mengsel gegoten moet worden?
Graag nog even magnetron watt laten weten.. 👍
Hi RN,
Ik heb de receptuur aangepast, je kunt de slagroom, kokosrasp, vanille aroma en zoetstof op 700 Watt opwarmen in de magnetron of als je geen magnetron hebt in een apart steelpannetje.
Groetjes,
Quint
Ik heb geen magnetron. Hoe pas ik de bereiding aan?
Hi Agnes,
Je kunt de slagroom, kokosrasp, vanille aroma en zoetstof ook even kort opwarmen in een apart steelpannetje.
Groetjes,
Quint