Ingrediënten
Schaal
- 50 gr geraspte kokos
- 40 gr Sukrin Icing
- 50 gr roomkaas of zuivelspread
- 1 ei, losgeklopt
- 125 ml slagroom
- 150 ml kokosmelk
- 1 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Meng in een magnetronbestendige kom de helft van de slagroom met de geraspte kokos, Sukrin Icing en vanille aroma. Doe de kom een minuut magnetron (700 Watt) en zet opzij. Als je geen magnetron hebt kun je dit ook even kort opwarmen in een steelpannetje. Klop ondertussen in een andere kom het ei los en voeg de overgebleven slagroom toe.
- Verwarm nu de kokosmelk en roomkaas in een steelpannetje, totdat de roomkaas is gesmolten. Voeg dan de slagroom met geraspte kokos toe aan de pan. Warm dit kort op en voeg ten slotte het losgeklopte ei met de slagroom toe. Warm dit al roerend op, totdat de pudding dikker begint te worden. Zet het vuur uit als het mengsel begint te koken.
- Schenk het mengsel in 4 kleine ramekins of dessertglazen en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de kokospudding voor het serveren met een beetje geraspte kokos. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 300
- Vetten: 29,5
- Koolhydraten: 3,6
- Vezels: 2,3
- Eiwitten: 4,1