Ingrediënten
Schaal
- 60 gr amandelmeel
- 40 gr hazelnootmeel
- 1 schep eiwitpoeder, vanille (ongezoet) (20 gr)
- 35 gr Sukrin Gold
- 2 tot 3 tl koekkruiden
- 1 tl kaneel
- 1,5 tl bakpoeder
- snufje zout
- 100 ml kokosyoghurt of Griekse yoghurt (10% vet)
- 2 eieren (M)
- 1 tl appelazijn
- 1 el kokosolie of boter voor het invetten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de kokosyoghurt, eieren en appelazijn toe.
- Proef het beslag en voeg eventueel extra zoetstof of koekkruiden toe.
- Vet de zijkanten van de springvorm (12 cm) of cakevorm (15 cm) in met boter of kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak de kruidkoek 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd door tweeën voor een ontbijt of in 6 punten om te serveren als snack.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stukje (1/6 van de koek)
- Calorieën: 162
- Vetten: 12,9
- Koolhydraten: 2,5
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 9,3