Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 200 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 50 gr erythritol
- 1 tot 2 el speculaaskruiden
- 1 eiwit
- 75 gram roomboter, gesmolten
Vulling
- 3 eieren (M)
- 450 gr roomkaas
- 150 ml Alpro mild & creamy
- 80 gr Sukrin Icing
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
Topping
- 50 gr geschaafde koolhydraatarme kruidnoten
- optioneel: opgeklopte slagroom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven- onderwarmte. Bekleed vervolgens de springvorm (24 cm) met bakpapier.
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en mix tot een egaal beslag. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit met een lepel stevig. Bak de bodem vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem daarna buiten de oven afkoelen.
- Split de eieren en klop de eiwitten stijf. Mix de roomkaas, eigelen, mild & creamy, Sukrin Icing, speculaaskruiden, vanille extract en het snufje zout met elkaar. Spatel vervolgens de eiwitten luchtig door het beslag. Schep het beslag in de springvorm met afgekoelde bodem.
- Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet dan de oven uit en de deur op een kiertje. Laat de cheesecake 30 minuten afkoelen.
- Haal cheesecake uit de oven en plaats op een rooster. Laat de cheesecake volledig afkoelen en leg hem daarna afgedekt met folie een nachtje in de koelkast (minimaal 6 uur).
- De volgende dag ga je de kruidnoten fijn hakken of raspen en dit verdeel je op de bovenkant van de cheesecake. Optioneel kun je er, net zoals op de foto, nog toefjes zelf gezoete slagroom erop spuiten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieën: 293
- Vetten: 26,8
- Koolhydraten: 2,7
- Vezels: 2,4
- Eiwitten: 9,6