Ingrediënten
Schaal
- 1x koolhydraatarme kruidnoten recept
- 150 ml espresso of sterke koffie
- 2 eieren (M)
- 40 gr Sukrin Icing
- 250 gr mascarpone
- cacaopoeder
- optioneel: geschaafde amandelen
Bereidingswijze
- Maak de kruidnoten volgens het recept in de ingrediëntenlijst.
- Zet de espresso of sterke koffie en zet daarna opzij.
- Splits de eiwitten van de dooiers (dooiers in een kom en de eiwitten in de andere). Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en klop in een andere kom de eidooiers met de Sukrin Icing licht en luchtig, ongeveer 3 tot 5 minuten.
- Doe de mascarpone in een kom en roer deze zacht met een lepel. Voeg vervolgens de eidooiers toe aan de mascarpone en klopt dit 2 tot 3 minuten luchtig.
- Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door de mascarpone, totdat het goed is gemengd, maar nog wel luchtig is.
- Doop de kruidnoten 1 of 2 seconden in de koffie en leg daarna in 4 glaasjes naar keuze.
- Voeg als de bodem is bedekt een laag mascarpone toe en leg hier weer kruidnoten met koffie bovenop. Herhaal dit, totdat de ingrediënten op zijn.
- Bestrooi met cacaopoeder en evt. geschaafde amandelen. Laat 3 uur rusten in de koelkast voor het serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 glaasje (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 539
- Vetten: 49,9
- Koolhydraten: 5,2
- Vezels: 4,2
- Eiwitten: 15,7