Ingrediënten
Schaal
- 130 gr amandelmeel
- 50 gr erythritol of Sukrin Gold
- 2 el koek & speculaas kruiden
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 gr roomboter, ongezouten
- 1 losgeklopt ei (S)
- 1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, erythritol / Sukrin Gold, koek & speculaas kruiden, bakpoeder en snufje zout. Smelt vervolgens in een klein steelpannetje de roomboter. Laat de roomboter vervolgens even afkoelen.
- Klop het ei met een vork los. Voeg het losgeklopte ei vervolgens toe aan het meel en meng dit goed door elkaar. Voeg ten slotte de gesmolten roomboter en vanille extract toe en meng nog eens goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm vervolgens van het deeg met de handen ca. 64 kleine bolletjes. Leg de helft op de bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze goed afkoelen. Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden bij een te hoge oven temperatuur. De kruidnoten hebben direct na het bakken een zachte structuur. De kruidnoten worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kruidnoot
- Calorieën: 19
- Vetten: 1,8
- Koolhydraten: 0,1
- Eiwitten: 0,6