Ingrediënten
Schaal
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr Optimel kwark appel-kaneel
- 10 gr psylliumvezels (poeder)
- 40 gr erythritol
- 2 eieren (M)
- 5 gr bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 75 gr blauwe bessen.
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten behalve de blauwe bessen toe aan een grote kom. Mix de inhoud van de kom met een elektrische mixer tot een luchtig en romig beslag.
- Snijd de blauwe bessen met een klein mesje door de helft en spatel dit door het beslag. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel het beslag in 8 hoopjes op het bakpapier.
- Bak de kwarkbollen ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze na het bakken volledig afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 kwarkbol (1/8)
- Calorieën: 146
- Vetten: 11,1
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 7,1