Kwarkcake met vruchten.

Koolhydraatarme kwarkcake

Het is weer tijd voor een lekker bakrecept. Dit keer hebben we speciaal voor de zomer een frisse koolhydraatarme kwarkcake gemaakt. Deze cake is frisser en voller van smaak dan een reguliere cake. Het lijkt qua structuur een beetje op een boerencake, maar dan net iets steviger. Een plakje kwarkcake is lekker om te serveren als snack of dessert met een kopje koffie of thee!

Kwarkcake maken
De basis voor deze cake is kwark, amandelmeel en eieren. We brengen de cake op smaak met roomboter, vanille en een beetje eiwitpoeder met vanille smaak. Het eiwitpoeder geeft de cake een lekker smaakje, maar zorgt ook voor een stevige structuur. De cake hebben we gezoet met onze eigen Lowcarbchef ery-poeder. Dit is fijngemalen erythritol en dit lost nog beter op dan reguliere erythritol en zorgt hierdoor voor een gebalanceerde zoete smaak. De kun je het beste bakken in een cakevorm van ca. 25 cm. De cake komt dan hoog uit de oven.

Tips
Dit is een basisrecept voor koolhydraatarme kwarkcake. Je kunt er meerdere variaties van maken. Voeg bijvoorbeeld een beetje citroenrasp of sap toe of chiazaadjes voor een echte frisse kwarkcake. De cake kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of per plakje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kwarkcake met vruchten.

Koolhydraatarme kwarkcake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Voeg de kwark, eieren, roomboter en vanille extract toe aan een grote mengkom. Klopt dit met een elektrische mixer luchtig en klontvrij.
  2. Meng in een andere kom het amandelmeel, erythritol poeder, eiwitpoeder en wijnsteenbakpoeder. Voeg het meel tijdens het kloppen, beetje voor beetje toe aan het eimengsel. Klop nog eens 2 minuten, tot een glad beslag.
  3. Bekleed een cakevorm (20 tot 25 cm) met bakpapier en schep het beslag in de vorm. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
  4. Serveer een plakje cake eventueel met een toefje slagroom, bosvruchten of erythritol poeder. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 243
  • Vetten: 21,1
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 10,2
Kwarkcake met vruchten.

8 Reacties

  1. Deze lijkt me heel lekker! Zou ik hem ook zonder eiwitpoeder kunnen maken?

    Reageer
  2. Super goed gelukt

    Reageer
  3. heerlijke cake! ik vind citroensmaak altijd lekker. kan ik de vanille vervangen door wat geraspte citroen?

    Reageer
  4. Erg lekker en in tegenstelling tot de kh arme eierkoeken was deze cake helemaal niet droog.






    Reageer
  5. Lekker tussendoortje. Dit maak ik nog wel eens.

    Reageer
  6. gemaakt ziet er goed uit vanavond proeven

    Reageer
  7. Vandaag gemaakt. Goed gelukt en smaakt heerlijk. Met een beetje een eigen twist: wat gedroogde vijgen erdoor.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*