Ingrediënten
Schaal
- 250 gr volle kwark
- 4 eieren (M)
- 100 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 1 tl vanille extract
- 250 gr amandelmeel
- 25 gr eiwitpoeder, vanille
- 65 gr erythritol poeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (6 gr)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Voeg de kwark, eieren, roomboter en vanille extract toe aan een grote mengkom. Klopt dit met een elektrische mixer luchtig en klontvrij.
- Meng in een andere kom het amandelmeel, erythritol poeder, eiwitpoeder en wijnsteenbakpoeder. Voeg het meel tijdens het kloppen, beetje voor beetje toe aan het eimengsel. Klop nog eens 2 minuten, tot een glad beslag.
- Bekleed een cakevorm (20 tot 25 cm) met bakpapier en schep het beslag in de vorm. Bak de cake 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
- Serveer een plakje cake eventueel met een toefje slagroom, bosvruchten of erythritol poeder. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
- Calorieën: 243
- Vetten: 21,1
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 10,2