Ingrediënten
Schaal
Bodem:
- 175 gr amandelmeel
- snufje zout
- 1 groot ei
- 40 gr boter, gesmolten
- 40 gr Steviala Kristal
Kwarkvulling:
- 500 gr magere kwark
- 350 gr aardbeien
- 250 ml slagroom
- 12 blaadjes gelatine
- 100 ml verse sinaasappelsap
- 2 scoops eiwitpoeder (vanille of aardbei)
- scheutje vanille aroma
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een grote kom en meng hierin met een garde de amandelmeel en de zout. Voeg dan het grote ei, Steviala Kristal en de gesmolten boter toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Pak de taartvorm erbij en bedek de bodem met bakpapier. Druk het deeg op de bodem van de taartbodem en verspreid het deeg gelijkmatig. Bak de taartbodem 8 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pak vervolgens een kommetje en vul deze met koud water. Leg hierin de 12 gelatine blaadjes en laat deze 5 minuten weken. Pureer ondertussen de 250 gram aardbeien in een blender. Doe de 100 ml verse sinaasappelsap in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur. Knijp na 5 minuten weken de gelatine blaadjes goed uit. Haal het sinaasappelsap van het vuur af en meng hierin al roerend de gelatineblaadjes doorheen. Laat het mengsel afkoelen.
- Roer in een grote kom de magere kwark, eiwitpoeder, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom en vanille aroma stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel. Proef het mengsel en breng eventueel op smaak met Steviala Kristal. Verdeel het kwarkmengsel over de amandelbodem en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de kwarktaart na 3 uur uit de koelkast en snijd de overgebleven aardbeien door tweeën en verdeel deze over de koolhydraatarme kwarktaart. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje
- Calorieën: 330
- Vetten: 26,0
- Koolhydraten: 9,5
- Eiwitten: 17,3