Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Lava cake zonder gluten en koolhydraten!

Koolhydraatarme lava cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 lava cakejes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet alvast 2 schaaltjes (doorsnee 9 cm) in met boter en strooi er wat cacaopoeder overheen. Zorg dat het hele bakje is ingevet en een laagje cacao bevat.
  2. Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Voeg de chocolade en boter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het pannetje met kokend water. Smelt de chocolade m.b.v. de stoom van het kokende water.
  3. Klop 2 eieren met een elektrische mixer luchtig. Voeg als de chocolade en boter gesmolten is het vanille-extract en opgeklopte eieren toe. Roer het geheel met spatel voorzichtig door elkaar.
  4. Voeg als alles goed is gemengd het amandelmeel, erythritol poeder, cacaopoeder en zout toe. Meng nog eens met de spatel goed door elkaar.
  5. Schenk het beslag in de schaaltjes en bak ze ca. 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaaltjes uit de oven en laat een minuut afkoelen. Keer de schaaltjes om op het bord, waar je ze op gaat serveren.
  6. Garneer met verse aardbeien of frambozen en een beetje erythritol poedersuiker.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 lava cakeje
  • Calorieën: 361
  • Vetten: 32,1
  • Koolhydraten: 2,7
  • Vezels: 9,4
  • Eiwitten: 9,8