Ingrediënten
Schaal
- 40 gr pure chocolade melties of 85% pure chocolade
- 40 gr roomboter + extra om in te vetten
- 1 el cacaopoeder + extra voor het schaaltje
- 2 eieren (M)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 el amandelmeel
- 3 el erythritol poedersuiker
- snufje zout
- handje aardbeien of frambozen
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vet alvast 2 schaaltjes (doorsnee 9 cm) in met boter en strooi er wat cacaopoeder overheen. Zorg dat het hele bakje is ingevet en een laagje cacao bevat.
- Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Voeg de chocolade en boter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het pannetje met kokend water. Smelt de chocolade m.b.v. de stoom van het kokende water.
- Klop 2 eieren met een elektrische mixer luchtig. Voeg als de chocolade en boter gesmolten is het vanille-extract en opgeklopte eieren toe. Roer het geheel met spatel voorzichtig door elkaar.
- Voeg als alles goed is gemengd het amandelmeel, erythritol poeder, cacaopoeder en zout toe. Meng nog eens met de spatel goed door elkaar.
- Schenk het beslag in de schaaltjes en bak ze ca. 11 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaaltjes uit de oven en laat een minuut afkoelen. Keer de schaaltjes om op het bord, waar je ze op gaat serveren.
- Garneer met verse aardbeien of frambozen en een beetje erythritol poedersuiker.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 lava cakeje
- Calorieën: 361
- Vetten: 32,1
- Koolhydraten: 2,7
- Vezels: 9,4
- Eiwitten: 9,8