Met wraps kun je alle kanten op. Je kunt ze gebruiken tijdens elk eetmoment en beleggen met wat je wil. We hebben al kant-en-klare wraps te koop in onze webshop, maar voor degene die graag zelf aan de slag wilt gaan hebben we nu ook een nieuw wrap recept: koolhydraatarme lijnzaadwraps! Deze wraps zijn glutenvrij, zuivelvrij en koolhydraatarm.
Lijnzaadwraps maken
Voor dit recept gebruiken we kokosmeel en lijnzaadmeel. Lijnzaad is een product dat we zelf veel gebruiken in gerechten. Lijnzaad bevat namelijk veel omega 3 vetzuren, eiwitten, vezels en vitamines en mineralen. Het is altijd belangrijk om lijnzaad te breken voordat je het eet omdat heel lijnzaad niet goed wordt opgenomen in ons lichaam. Lijnzaadmeel is daarvoor een perfecte oplossing. Naast het kokosmeel en gemalen lijnzaad gebruiken we ook psylliumvezels. Psylliumvezels bestaan voor 80% uit vezels en stimuleren daardoor de darmwerking en de stoelgang. Voor dit recept is het belangrijk dat je de raw psylliumvezels gebruikt en niet de fijngemalen psylliumvezels. Deze vorm heeft meer structuur waardoor de wraps niet zo snel uit elkaar vallen. De toevoeging van deze vezels geven ook meer de smaak van reguliere wraps.
De wraps vullen
Voor de vulling van de wraps kun je in principe alles gebruiken. Op onze site vind je al een paar recepten met wraps. Let bij de vulling van de wrap altijd op de hoeveelheid eiwit dat je eraan toevoegt, maar vergeet ook het vet niet. Gelukkig zijn deze wraps gemaakt van kokosmeel waardoor je al in een deel van je vet behoefte voorziet.
Tips
De wraps kun je een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de wraps in te vriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch en diner recepten.
Koolhydraatarme lijnzaadwraps
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 40
- Porties: 8 wraps 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten
- 75 gr lijnzaadmeel of gemalen lijnzaad
- 75 gr kokosmeel
- 30 gr psylliumvezels, grof
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zeezout
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 300 ml heet water
- kokosolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom, inclusief het zout. Meng goed met een spatel (Let op: Vermaal eerst het lijnzaad als je geen lijnzaadmeel in huis hebt).
- Kluts een ei los en voeg het ei, de olijfolie, de appelazijn en het hete water toe aan het droge mengsel. Meng goed met een spatel en vorm tot een deegbal. Laat het deeg 10 min rusten.
- Na 10 minuten maak je van het beslag ongeveer 8 balletjes van 60 tot 70 gram. Leg vel bakpapier op het keukenblad en leg hier 1 deegballetje op. Vorm met je handen een cirkel ter grootte van een hamburger. Pak vervolgens nog een bakpapier en leg deze erbovenop. Ga nu met een deegroller over het bakpapier en deegbal heen. Vorm een wrap en zorg dat die niet te dik is.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe een tl kokosolie in de pan. Haal het bovenste bakpapier van de wrap af, laat de onderkant zitten. Gooi de wrap zo in de pan dat het overgebleven bakpapier aan de bovenkant zit. Zodra de wrap in de pan zit kun je bovenste bakpapier er makkelijk aftrekken.
- Bak de wrap 1 tot 2 minuten aan beide zijden. Ga ondertussen verder met het volgende deegballetje en herhaal stap 5 t/m 8 totdat je alle wraps hebt gemaakt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 wrap (60 gram)
- Calorieën: 155
- Vetten: 7,9
- Koolhydraten: 1,9
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 4,7
Niet moeilijk, even werk, maar dan heb je prima wraps! Ik heb er een paar in de vriezer gelegd. Scheelt me de volgende keer weer wat werk.
Superlekker en leuk om te maken, dit is een blijvertje!