Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zelfgemaakte lijnzaadwraps.

Koolhydraatarme lijnzaadwraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 8 wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom, inclusief het zout. Meng goed met een spatel (Let op: Vermaal eerst het lijnzaad als je geen lijnzaadmeel in huis hebt).
  2. Kluts een ei los en voeg het ei, de olijfolie, de appelazijn en het hete water toe aan het droge mengsel. Meng goed met een spatel en vorm tot een deegbal. Laat het deeg 10 min rusten.
  3. Na 10 minuten maak je van het beslag ongeveer 8 balletjes van 60 tot 70 gram. Leg vel bakpapier op het keukenblad en leg hier 1 deegballetje op. Vorm met je handen een cirkel ter grootte van een  hamburger. Pak vervolgens nog een bakpapier en leg deze erbovenop. Ga nu met een deegroller over het bakpapier en deegbal heen. Vorm een wrap en zorg dat die niet te dik is.
  4. Verwarm een pan op middelhoog vuur en doe een tl kokosolie in de pan. Haal het bovenste bakpapier van de wrap af, laat de onderkant zitten. Gooi de wrap zo in de pan dat het overgebleven bakpapier aan de bovenkant zit. Zodra de wrap in de pan zit kun je bovenste bakpapier er makkelijk aftrekken.
  5. Bak de wrap 1 tot 2 minuten aan beide zijden. Ga ondertussen verder met het volgende deegballetje en herhaal stap 5 t/m 8 totdat je alle wraps hebt gemaakt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wrap (60 gram)
  • Calorieën: 155
  • Vetten: 7,9
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 9,5
  • Eiwitten: 4,7