Het bedenken van een snelle, voedzame en gevarieerde koolhydraatarme lunch kan een uitdaging zijn. Een omelet of roerei op een koolhydraatarm broodje is lekker, maar gaat op een gegeven moment ook vervelen. Daarom gebruiken we graag onze koolhydraatarme tortilla wraps als basis voor een smakelijke en voedzame lunch. Deze wraps kun je vullen met allerlei ingrediënten, zoals roomkaas en zalm of kipfilet met kruidenroomkaas. De mogelijkheden zijn eindeloos! Onze favoriet? Deze heerlijke tonijnvulling. Superlekker, voedzaam en in slechts 15 minuten klaar!
Hoe maak je deze eenvoudige lunch wraps?
Voor deze lunch wraps gebruiken we onze Lowcarbchef wraps en vullen we ze met een heerlijke tonijnsalade. We mengen de tonijn met een beetje mayonaise en Griekse yoghurt. Door de Griekse yoghurt wordt de tonijnsalade niet te vet en krijgt hij een lekker frisse smaak. Voor een krokante bite voegen we rode ui en bleekselderij toe. Een beetje verse peterselie of koriander maakt de salade helemaal af. Kies vooral wat jij het lekkerst vindt!
Tips
De wrap is ook koud erg lekker. Je kunt hem bijv, in de ochtend bereiden en dan in een bakje mee nemen naar je werk om hem daar koud op te eten! Ik hoop dat je het lekker vindt! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunchrecepten.
PrintKoolhydraatarme lunch wraps met tonijn
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn, in water (102 gr uitlekgewicht)
- 15 gr mayonaise
- 10 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 1/4 kleine rode ui
- 1/4 stengel bleekselderij
- 15 gr augurkenblokjes
- 1 handje verse peterselie of koriander
- 1/2 tomaat
- 1 koolhydraatarme wrap
- 15 gr geraspte kaas (1 handje)
- handje rucola
Bereidingswijze
- Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan een kom. Voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Snijd vervolgens de rode ui, bleekselderij en augurken in hele kleine blokjes. Voeg deze toe aan de tonijn en meng nog eens goed.
- Snijd eventueel wat peterselie of koriander fijn en roer dit door de tonijn.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een wrap in de pan en bestrooi de linkerhelft met de helft van de geraspte kaas. Verdeel vervolgens de tonijn over de linkerhelft van de wrap, leg de plakjes tomaat bovenop de tonijn, voeg de rucola toe en bestrooi ten slotte met de rest van de geraspte kaas.
- Vouw de rechterhelft van de wrap over de linkerhelft en bak met de deksel op de pan 1 à 2 minuten, tot de wrap goudbruin is. Draai de wrap om en bak de andere kant.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde wrap
- Calorieën: 436
- Vetten: 24,6
- Koolhydraten: 5,3
- Vezels: 6,1
- Eiwitten: 42,4