Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme lunch wraps met tonijn.

Koolhydraatarme lunch wraps met tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 1 blikje tonijn, in water (102 gr uitlekgewicht)
  • 15 gr mayonaise
  • 10 gr Griekse yoghurt, 10% vet
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1/4 stengel bleekselderij
  • 15 gr augurkenblokjes
  • 1 handje verse peterselie of koriander
  • 1/2 tomaat
  • 1 koolhydraatarme wrap
  • 15 gr geraspte kaas (1 handje)
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijn toe aan een kom. Voeg de mayonaise en yoghurt toe en meng alles goed door elkaar. Snijd vervolgens de rode ui, bleekselderij en augurken in hele kleine blokjes. Voeg deze toe aan de tonijn en meng nog eens goed.
  2. Snijd eventueel wat peterselie of koriander fijn en roer dit door de tonijn.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Leg een wrap in de pan en bestrooi de linkerhelft met de helft van de geraspte kaas. Verdeel vervolgens de tonijn over de linkerhelft van de wrap, leg de plakjes tomaat bovenop de tonijn, voeg de rucola toe en bestrooi ten slotte met de rest van de geraspte kaas.
  4. Vouw de rechterhelft van de wrap over de linkerhelft en bak met de deksel op de pan 1 à 2 minuten, tot de wrap goudbruin is. Draai de wrap om en bak de andere kant.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap
  • Calorieën: 436
  • Vetten: 24,6
  • Koolhydraten: 5,3
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 42,4