Makreelsalade met rode ui en augurk.

Koolhydraatarme makreelsalade

We hebben weer een lekker lunch receptje voor jullie gemaakt. Dit keer een romige makreelsalade die je kunt serveren op een sneetje koolhydraatarm brood. Het lijkt op de welbekende tonijnsalade, maar in plaats van tonijn gebruiken we makreel! Makreel valt onder de vette vissoorten en bevat daarom veel omega 3 vetzuren. Deze makreelsalade is super voedzaam, gezond en makkelijk te maken!

Makreelsalade maken
 Voor dit recept heb je gerookte makreelfilet nodig zonder huid. Makreel bevat naast veel omega 3 ook veel vitamine B12. De makreel mengen we met wat mayonaise en yoghurt. Voor degene die geen lactose kunnen verdragen of liever geen koemelk eten, kun je voor dit recept ook kokosyoghurt gebruiken. Aan de makreelsalade voegen we nog wat bieslook, rode ui en augurk toe. Dit geeft de makreelsalade net iets meer smaak en structuur. Je kunt de makreelsalade lekker op een koolhydraatarm broodje of cracker doen of gebruiken als dip op de borrelplank

Tips
Je kunt lekker variëren met deze makreelsalade. Door het toevoegen van bepaalde kruiden, geef je de makreelsalade een hele andere smaak. Denk bijvoorbeeld eens aan chilipeper of wat limoensap. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere lunch recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Makreelsalade met rode ui en augurk.

Koolhydraatarme makreelsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 125 gr gerookte makreelfilet, zonder vel
  • 1/2 rode ui (klein)
  • handje verse bieslook
  • 2 augurken (klein)
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 el yoghurt of kokosyoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Prak de makreel los in een schaaltje en haal eventuele graatjes eruit, mocht je deze nog tegenkomen. Snipper de rode ui fijn, hak de bieslook en augurkjes in kleine stukjes. 
  2. Meng de mayonaise, mosterd en (kokos)yoghurt met de makreel tot een romig mengsel. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  3. Voeg ten slotte de gesneden augurk, bieslook en rode ui toe en roer nog eens goed. Serveer de makreelsalade op een broodje of cracker met bieslook en citroensap. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorieën: 245
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 14,5

 

Makreelsalade met rode ui en augurk.

6 Reacties

  1. Michel Kwakman

    net gemaakt. heeeerlijk






    Reageer
  2. super lekker recept.






    Reageer
  3. ipv met makreel met tonijn gemaakt, klein beetje Sriracha saus en vloeibare zoetstof toegevoegd en het was smullen …






    Reageer
  4. Super recept, maak hem 1x per week. Lekker met een eiwrap(omelet) en wat rucula.

    Reageer
  5. Wat is deze salade héérlijk! Gemaakt voor tussen de middag op een kh arme boterham. Deze maak ik zeker vaker.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*