Ingrediënten
Schaal
- 125 gr gerookte makreelfilet, zonder vel
- 1/2 rode ui (klein)
- handje verse bieslook
- 2 augurken (klein)
- 2 el mayonaise
- 1/2 tl mosterd
- 1 el yoghurt of kokosyoghurt
- zout en peper naar smaak
- 2 el citroensap
Bereidingswijze
- Prak de makreel los in een schaaltje en haal eventuele graatjes eruit, mocht je deze nog tegenkomen. Snipper de rode ui fijn, hak de bieslook en augurkjes in kleine stukjes.
- Meng de mayonaise, mosterd en (kokos)yoghurt met de makreel tot een romig mengsel. Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Voeg ten slotte de gesneden augurk, bieslook en rode ui toe en roer nog eens goed. Serveer de makreelsalade op een broodje of cracker met bieslook en citroensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van de salade
- Calorieën: 245
- Vetten: 19,8
- Koolhydraten: 1,7
- Eiwitten: 14,5