Ingrediënten
Schaal
- 125 gr roomboter
- 5 eieren (M)
- 90 gr Sukrin Gold of Icing
- 1 tl vanille extract
- 50 gr Griekse yoghurt 10% of roomkaas
- 40 ml amandelmelk, ongezoet
- 230 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 2 tl bakpoeder
- 2 el cacaopoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
- Smelt de boter in een steelpannetje en laat daarna afkoelen.
- Klop de eieren samen met de Sukrin zoetstof luchtig met een elektrische mixer (ca. 2 minuten).
- Voeg de gesmolten boter, Griekse yoghurt of roomkaas, amandelmelk en vanille toe aan de eieren en mix goed. Laat het beslag even een paar minuten rusten.
- Mix in een andere kom de amandelmeel, kokosmeel en bakpoeder. Voeg het meel toe aan het eimengsel en mix tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag evenredig in 2 kommen.
- Voeg aan 1 kom de cacaopoeder toe en 1 el amandelmelk. Klop dit goed door elkaar.
- Schep een paar opscheplepels van het vanille-beslag in een cakevorm (22 cm) bekleed met bakpapier. Daarna een paar lepels van het cacao-beslag.
- Herhaal dit totdat al het beslag op is. Roer met een mes door het beslag om een mooi marmereffect te creëren.
- Roer met een mes door het beslag, zodat je een mooi marmereffect krijgt.
- Bak de cake 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de cake na 30 minuten bakken even uit de oven en dek de bovenkant af met aluminiumfolie. Zet de cake weer terug in de oven voor de resterende baktijd.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje
- Calorieën: 238
- Vetten: 22
- Koolhydraten: 2,1
- Eiwitten: 7,8