Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Stoofvlees met platbrood.

Koolhydraatarme Marokkaanse runderstoof

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 240
  • Totale tijd: 260
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Marokkaans

Ingrediënten

Schaal

Stoofvlees

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 700 gr sukadelappen of riblappen
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 el ras el hanout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 laurierblad
  • 7 peperkorrels
  • 500 ml water, gekookt
  • bosje verse peterselie of koriander (optioneel)

Platbrood


Bereidingswijze

  1. Stoofvlees. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in plakjes en nog een keer door de helft. Snijd de stengels bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de sukadelappen in stukjes en breng het vlees op smaak met zout en peper.
  2. Verhit 1 el kokosolie in de braadpan. Voeg het sukadevlees toe en bak deze rondom bruin. Haal de sukadelappen uit de pan en fruit de ui en de knoflook totdat de ui er glazig uitziet. Bak de wortel en bleekselderij 1 minuut mee en voeg de sukadelappen weer toe aan de pan.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. Meng de specerijen samen met het gekookte water goed door elkaar. Voeg vervolgens het kruidenmengsel toe aan de braadpan, doe de deksel op de pan en laat 4 tot 5 uur stoven boven een laag vuur. Het vlees is gaar als het in stukken uit elkaar valt. Voeg tijdens het stoven indien nodig extra water toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. PlatbroodMeng het kokosmeel met de baking soda en de kruiden. Voeg de psyllumvezels toe en roer dit door het meel. Voeg de olijfolie per el toe, zodat het langszaam wordt opgenomen.
  5. Klop de 2 eieren los en voeg dit toe aan het mengsel. Roer tot het een brokkelig beslag is. Giet 50 ml heet water per keer bij het brokkelige beslag. Laat het beslag eerst het water opnemen voordat je er nieuw water bij doet. Voeg net zo lang water toe totdat het mengsel nat is of het water op is..
  6. Verdeel het deeg in 8 gelijke deegballen en druk ze plat met je handen. Leg het platgedrukte deegballetje tussen twee bakpapier velletjes en rol dit met een deegroller uit tot een tortilla van 15 cm. Je kan het ook met je handen plat drukken. Druk de randjes iets terug als ze gespleten zijn.
  7. Smelt 1/2 el kokosolie en bak de broodjes ongeveer 2-3 minuten per kant. Herhaal deze stap totdat je 8 broodjes hebt gebakken.
  8. Verdeel het stoofvlees over 4 borden en serveer bij elk bord 2 broodjes en eventueel wat crème fraiche of met (zelfgemaakte) knoflooksaus. Garneer eventueel met verse peterselie of koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van de stoof + 2 platbroodjes)
  • Calorieën: 680
  • Vetten: 46,6
  • Koolhydraten: 9
  • Vezels: 18,2
  • Eiwitten: 45,4