Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marry me kip pasta met Parmezaanse kaas.

Koolhydraatarme marry me kip pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 el uienpoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • ½ tl milde chilipoeder (optioneel)
  • Zout (ca. 3/4 tl en zwarte peper naar smaak
  • 4 kipfilets (600 gr)
  • 2 sjalotten
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml kippenbouillon (soep fabriek)
  • 100 ml slagroom
  • 75 g zongedroogde tomaten
  • Een grote handvol verse basilicum, gehakt
  • 200 g FeelingOK penne +fibre of penne +protein
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, gerookte paprikapoeder, milde chilipoeder (optioneel), zout, peper. Voeg de kip toe aan de kom en druk de kruiden goed aan.
  2. Snijd de sjalotten fijn en pers de knoflook. Verwarm 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan boven hoog vuur en bruin de kip aan beide kanten en haal uit de pan.
  3. Voeg in dezelfde pan 2 el boter toe en fruit hierin de sjalot en knoflook, totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg dan de kippenbouillon, slagroom, zongedroogde tomaten en basilicum toe.
  4. Voeg de kip weer toe en breng de saus aan de kook. Kook ca. 15 tot 20 minuten, totdat de kip gaar is en de saus voldoende is ingedikt.
  5. Kook ondertussen de koolhydraatarme penne gaar volgens instructies op de verpakking. Roer op het eind de gekookte penne door de saus en kook 1 minuutje mee.
  6. Haal de kip uit de pan, verdeel de pasta en saus over 4 borden en leg op elk bord met pasta 1 stukje kipfilet. Garneer met parmezaanse en extra verse basilicum.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 719
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 17
  • Vezels: 19,8
  • Eiwitten: 58,9