Ingrediënten
Schaal
- 200 gr extra fijne amandelmeel
- 80–100 gr Sukrin Icing
- 35 gr eiwit (eiwit van 1 groot ei)
- 1 tl amandel aroma
- optioneel: 80 gr pure chocolade, 85% cacao
Bereidingswijze
- Meng in een middelgrote kom de Sukrin Icing en extra fijne amandelmeel. Gebruik indien nodig een zeef om de overgebleven vliesjes in het amandelmeel te verwijderen. Voeg dan de amandel aroma en 3/4 van het eiwit toe aan de kom en kneed met de handen tot marsepein. Voeg naar behoefte extra eiwit toe, maar let op dat je het niet te nat maakt. Rol de marsepein in plasticfolie en laat 24 uur rusten in de koelkast.
- Smelt eventueel in een klein pannetje 80 gr pure chocolade en 20 gr roomboter om een chocolade coating te maken. Haal het pannetje na het smelten van het vuur en laat even afkoelen. Haal de marsepein dan uit de koelkast en vorm van de rol kleine balletjes. Dip de balletjes in de gesmolten chocolade en laat het op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt de balletjes na bereiding 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 balletje zonder chocolade (25 gr)
- Calorieën: 98
- Vetten: 9,7
- Koolhydraten: 1,0
- Eiwitten: 3,3