Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Melkchocolade met hazelnoten.

Koolhydraatarme melkchocolade met hazelnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 75
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 85
  • Porties: 2 repen 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Voeg de cacaoboter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de boter al roerend au bain-marie. Het smelten kan even duren.
  2. Meng ondertussen in een kom de cacaopoeder en melkpoeder goed door elkaar.
  3. Weeg de erythritol af en voeg vervolgens per eetlepel toe aan de gesmolten cacaoboter. Roer eerst even goed, voordat je de volgende eetlepel toevoegt. Voeg het cacao-melkpoeder mengsel op dezelfde manier toe aan de cacaoboter.
  4. Roer tot slot de vanille extract en het snufje zout door de boter. Voeg het mengsel toe aan een keukenmachine of blender en laat deze op een lage stand 5 minuten draaien, totdat je een glad, stroperig mengsel overhoudt.
  5. Snijd ondertussen de hazelnoten in kleine stukjes. Schenk ongeveer 60 gr van het chocolademengsel in de mal en strijk dit goed uit over de mal. Verspreid de helft van de gehakte hazelnoten over de mal en druk ze goed aan. Schenk hier nog eens 20 gr van het chocolademengsel overheen. Strijk glad en laat de chocolade een uurtje in de koelkast uitharden.
  6. Herhaal stap 5 voor de tweede reep en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: per 4 blokjes (27 gram)
  • Calorieën: 82
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 0,7
  • Eiwitten: 1,7