Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mini quiche met geitenkaas, champignons en ui.

Koolhydraatarme mini quiche met geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 6 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 6 quiches 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el amandelmeel of kokosmeel
  • 3 eieren (M)
  • 85 ml (plantaardige) kookroom (20% vet)
  • 50 gr champignons (3 stuks)
  • 1/2 rode ui
  • 4 geitenkaas schijfjes
  • paar takjes verse tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Maak de bloemkoolrijst nog iets kleiner door de rijst kort in de keukenmachine of blender fijn te malen. Voeg de rijst na het malen toe aan een grote kom.
  2. Klop een ei los in een ander kommetje en zet deze opzij. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit samen met het amandelmeel en de verse tijm toe aan de bloemkoolrijst. Breng de rijst op smaak met zout en peper. Voeg ten slotte het losgeklopte ei toe en meng dit goed door de rijst.
  3. Vet 6 quiche vormpjes goed in met boter of olie en verdeel het bloemkoolmengsel over de vormpjes, druk goed aan met je vingers. Maak de bodem niet te dun en verdeel het zowel over de bodem als de zijkanten.
  4. Bak de quiche bodems 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen champignons en rode ui klein en haal van een takje tijm de blaadjes los.
  5. Meng nu in een kom 2 eieren met één schijfje geitenkaas, kookroom en een theelepel tijmblaadjes.
  6. Haal als de bodems klaar zijn de quichevormpjes uit de oven.Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.
  7. Voeg het eimengsel toe aan de vormpjes. Verdeel nu de gesneden champignons, rode ui en resterende 3 geitenkaas schijfjes over de 6 vormpjes.
  8. Plaats de gevulde mini quiches laag in de oven en bak nog eens 15 minuten op 200 graden. Laat de quiches na het bakken kort afkoelen, voordat je ze uit de vorm haalt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 quiches
  • Calorieën: 302
  • Vetten: 22,5
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 18,5