Ingrediënten
Schaal
Biscuitbodem
- 35 gr amandelmeel
- 5 gr kokosmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 ei
- 1/2 tl vanille extract
- 1 el slagroom
- 25 gr erythritol
- 50 gr ricotta
- 1 espresso
Vulling
- 50 ml slagroom
- 75 gr mascarpone
- 1 eidooier
- 1/2 tl vanille extract
- 20 gr Lowcarbchef Ery-poeder
- cacaopoeder naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven of airfryer voor op 175 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en erythritol goed door elkaar. Voeg vervolgens de ricotta, slagroom, vanille extract en het ei toe aan de kom. Roer de inhoud van de kom met een garde tot een egaal mengsel.
- Vet een grote ramekin (12 cm) of twee kleine ramekins (7 cm) in met een beetje boter of olie. Verdeel vervolgens het beslag uit de kom gelijkmatig over de twee ramekins. Plaats de ramekins in de oven of airfryer en bak ca. 20 minuten in de airfyer of 25-30 minuten in de oven. Dek na 10 minuten de ramekins af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet bruin wordt.
- Maak ondertussen de vulling door in een koude kom de slagroom met een elektrische mixer stijf te kloppen. Voeg tijdens het kloppen de mascarpone, vanille, erythritol en eidooier toe. Klop door totdat er stijve pieken ontstaan. Klop niet te lang, want dan kan er een boter structuur ontstaan.
- Als de bodem is afgekoeld kun 1 gezette espresso voorzichtig over de twee bodems gieten. Verspreid hierna de mascarpone vulling over de bodems en garneer met cacaopoeder. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje
- Calorieën: 450
- Vetten: 42,3
- Koolhydraten: 4,7
- Eiwitten: 12,8