Een puntje New York cheekecake, wie houdt er niet van? Een basisrecept voor deze klassieke cheesecake ontbrak nog op onze site. Gelukkig is dat nu verleden tijd! Anne heeft voor ons de lekkerste koolhydraatarme New York cheesecake gemaakt. De simpele smaken van vanille en roomkaas in combinatie met een zachte structuur maakt deze taart onweerstaanbaar!
New York cheesecake maken
Deze klassieke cheesecake is super makkelijk om te maken. De bodem maak je als eerst en bak je even voor. De bodem heeft een simpele basis van 4 ingrediënten, namelijk amandelmeel, kokosmeel, roomboter en erythritol. Terwijl deze staat af te koelen, kun je alvast starten met de vulling. De vulling heeft een romige smaak van mascarpone, roomkaas en vanille. In dit recept is gekozen voor Steviala Heavenly Dark, maar je kunt dit vervangen door andere koolhydraatarme stropen. Daarnaast is voor de vulling gekozen voor mascarpone en roomkaas, echter kun je er voor kiezen om het volledig te maken met roomkaas, of vervang de mascarpone voor bijvoorbeeld ricotta.
Tips
Je kunt eventueel een beetje gelatinepoeder toevoegen aan het beslag. Hierdoor krijgt de cheesecake een stevigere structuur en kun je makkelijker puntjes snijden. Verder kun je eventueel een topping toevoegen, zoals suikervrije poeder’suiker’ of onze chiazaadjam. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.
Koolhydraatarme New York cheesecake
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 60
- Totale tijd: 80
- Porties: 12 puntjes 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
Bodem
- 150 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 75 gr roomboter, gesmolten
- 30 gr erythritol
- 1/4 tl zout
Vulling
- 225 gr mascarpone
- 250 gr roomkaas
- 40 gr erythritol
- 3 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 15 gr Steviala Heavenly Dark
- optioneel: 3 gr gelatinepoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en mix of kneed dit tot een glad beslag. Bekleed een taartvorm of springvorm (24 cm) met een vel bakpapier.
- Bak de bodem ca. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De bodem is klaar als hij mooi goudbruin is gekleurd. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur nu naar 150 graden. Pak een grote kom en voeg hier alle ingrediënten voor de vulling aan toe. Klop dit vervolgens ca. 2 minuten met een elektrische mixer romig op. Verdeel de vulling vervolgens over de afgekoelde bodem.
- Plaats een ovenschaal of bakplaat gevuld met 200 ml water onder in de oven. Plaats nu de springvorm in het midden van de oven op een rooster. Bak de cheesecake 60 minuten in de voorverwarmde oven (150 graden).
- Als de cheesecake klaar is zet je de oven uit en laat je de ovendeur op een kiertje staan. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarne ca. 4 tot 6 uur in de koelkast. Of het liefst een gehele nacht. Snijd .. in stukjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieën: 264
- Vetten: 24,9
- Koolhydraten: 2.3
- Eiwitten: 6,5
Super lekker en simpel te maken. Extra citroen rasp toegevoegd; met dank aan een tip van Stefanie. Na 2 uur in de koelkast al goed om aan te snijden. Geen gelatine nodig, heel luchtig. Resultaat is precies zoals op de foto boven het recept. Weer een topper toegevoegd aan het kha bak-arsenaal!
Heeeeerlijk taart!!! Nu voor de tweede keer gemaakt. En zie nu net dat we hem ook kunnen invriezen, SUPER!!
Ziet er heerlijk uit! Welke roomkaas gebruik je? Monchou, of ‘gewone’ roomkaas?
Wat een geweldige taart!! Lekkere bodem en heerlijke smaak van de vulling Wat hebben jullie dit weer fantastisch bedacht
Ik heb er rasp van 1 citroen doorheen en sap van 1/2 citroen Sap van 1 citroen zal ook heerlijk zijn Zonder gelatinepoeder was de taart zelfs al droog
Alleen is de bodem 2 x zo dik als de cheesecake vulling Ik zou graag 2 x de vulling gebruiken Gaat dat goed met de baktijd?
Heerlijke cheesecake!
Ik heb hem zonder de Steviala en het gelatinepoeder gemaakt en was perfect van stevigheid en smaak. Ga ik zeker nog eens maken.
Heerlijke taart, heb het zonder gelatine gemaakt, is prima te doen. En met limoen rasp en sap van 1 limoen, echt een aanrader. Ga hem vaker maken 😋
Heerlijk, beetje citroen of citroen aroma erbij! Maak hem nu voor de 4e x!
Fijn recept, wel 25 g meer boter genomen de 2e keer, voor de vulling van 2 kleine citroenen de schil geraspt en van 1 citroen de sap. Zo krijgt de cake iets meer pit.
Goede tip, dat ga ik de volgende keer ook doen. Ik miste ook iets in de smaak….. de structuur en stevigheid was wel perfect. Ik had een heel klein beetje agar agar toegevoegd.
Heerlijke cheesecake, de volgende keer probeer ik met de helft gelatine poeder. Echt een blijvertje.
Voor de eerste maal gemaakt en werd door iedereen gesmaakt .Top receptje !
Gelatinepoeder hoeft er absoluut niet bij . Vulling is stevig genoeg .
Erg lekker. Van mij mag de vulling iets dikker.
Lijkt me heerlijk! Ik heb alleen geen steviala sweet en vanilla in huis, met hoeveel erythritol kan ik dat vervangen? En hoelang kun je hem het beste bewaren! Nogmaals bedankt voor al je lekkere recepten! Groetjes
Hi Sel,
Je kunt er dan 55 gr erythritol van maken. Je kunt de taart zeker 3 dagen in de koelkast bewaren. Hij is ook prima in te vriezen per stukje als je hem langer wilt bewaren. Veel succes!