Ingrediƫnten
Schaal
Bodem
- 150 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 75 gr roomboter, gesmolten
- 30 gr erythritol
- 1/4 tl zout
Vulling
- 225 gr mascarpone
- 250 gr roomkaas
- 40 gr erythritol
- 3 eieren (M)
- 1 tl vanille extract
- 15 gr Steviala Heavenly Dark
- optioneel: 3 gr gelatinepoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediƫnten voor de bodem toe aan een mengkom en mix of kneed dit tot een glad beslag. Bekleed een taartvorm of springvorm (24 cm) met een vel bakpapier.
- Bak de bodem ca. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De bodem is klaar als hij mooi goudbruin is gekleurd. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur nu naar 150 graden. Pak een grote kom en voeg hier alle ingrediƫnten voor de vulling aan toe. Klop dit vervolgens ca. 2 minuten met een elektrische mixer romig op. Verdeel de vulling vervolgens over de afgekoelde bodem.
- Plaats een ovenschaal of bakplaat gevuld met 200 ml water onder in de oven. Plaats nu de springvorm in het midden van de oven op een rooster. Bak de cheesecake 60 minuten in de voorverwarmde oven (150 graden).
- Als de cheesecake klaar is zet je de oven uit en laat je de ovendeur op een kiertje staan. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarne ca. 4 tot 6 uur in de koelkast. Of het liefst een gehele nacht. Snijd .. in stukjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
- Calorieƫn: 264
- Vetten: 24,9
- Koolhydraten: 2.3
- Eiwitten: 6,5