Cheesecake met vruchten.

Koolhydraatarme no bake cheesecake

Deze romige no-bake cheesecake is ideaal voor iedereen die zonder veel moeite een heerlijke koolhydraatarme taart wil maken. Je hebt geen oven nodig, zelfs niet voor de bodem. Het enige wat je nodig hebt, is een koelkast, een gaspitje en wat geduld. Ben je fan van onze koolhydraatarme kwarktaart? Dan zul je deze cheesecake zeker waarderen! Hij heeft dezelfde luchtige textuur, maar is extra romig en smeuïg. Met een laagje fruit geven we de taart een frisse twist, waardoor de smaken perfect in balans zijn.

De perfecte koolhydraatarme no-bake cheesecake

Voor deze no-bake cheesecake gebruiken we een perfecte mix van roomkaas, zure room en slagroom. Hoewel zure room misschien een verrassend ingrediënt lijkt, geeft het de cheesecake een lichtere, frisse smaak en zorgt het voor extra romigheid. De slagroom voegt luchtigheid toe, waardoor de taart een lichte en luchtige textuur krijgt.

Voor het zoeten van de taart gebruiken we Sukrin Gold (een bruine suikervervanger) voor de no-bake bodem en Sukrin Icing (erythritol poeder) voor de vulling. Daarnaast voegen we een laagje frambozengelei toe, licht gezoet met erythritol. Wil je liever een rijke cheesecake zonder de frisse smaak van fruit? Dan kun je de frambozengelei eenvoudig weglaten.

Tips

De cheesecake kun je enkele dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer. Je kunt ook variëren met de topping; voeg bijvoorbeeld blauwe bessen of aardbeien toe als je dat lekkerder vindt! Ik hoop dat jullie ervan genieten. Voor meer inspiratie, bekijk ook onze andere taartrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cheesecake met vruchten.

Koolhydraatarme no bake cheesecake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 385
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Bodem

Vulling

  • 5 gelatineblaadjes
  • 400 gr roomkaas
  • 80 gr Sukrin Icing
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl citroensap
  • 125 gr sour cream (zure room)
  • 125 ml slagroom (35% vet)

Topping

  • 1 gelatineblaadje
  • 200 gr diepvries bosvruchten of frambozen
  • 1 el erythritol (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Week 5 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat ze minimaal 10 minuten wellen.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer goed door tot een egaal mengsel.
  3. Bekleed een springvorm van 18 of 20 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje gesmolten boter. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  4. Klop voor de vulling de roomkaas, Sukrin Icing, vanille-extract, citroensap en sour cream tot een glad mengsel.
  5. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een elektrische mixer en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
  6. Maak de steelpan schoon en breng een klein laagje water (ca. 50 ml) aan de kook. Zet het vuur uit, laat het kort afkoelen en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door het hete water en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan de roomkaasvulling. Giet de vulling in de springvorm, dek de taart af en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  8. Week ondertussen nog een gelatineblaadje in koud water (minimaal 10 minuten) en breng de diepvriesvruchten in een pan aan de kook. Voeg optioneel 1 eetlepel zoetstof toe.
  9. Zodra de vruchten koken, zet je het vuur uit. Zeef eventueel de vruchten om de zaadjes te verwijderen en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Haal de cheesecake uit de koelkast en giet het afgekoelde vruchtensap eroverheen. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven. Decoreer de cheesecake voor het serveren met vers fruit.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 312
  • Vetten: 29
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 2,9
  • Eiwitten: 6,5
Cheesecake met vruchten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*