Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 55 gr roomboter, ongezouten
- 80 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 20 gr Sukrin Gold
- snufje zout
Vulling
- 5 gelatineblaadjes
- 400 gr roomkaas
- 80 gr Sukrin Icing
- 2 tl vanille-extract
- 1 tl citroensap
- 125 gr sour cream (zure room)
- 125 ml slagroom (35% vet)
Topping
- 1 gelatineblaadje
- 200 gr diepvries bosvruchten of frambozen
- 1 el erythritol (optioneel)
Bereidingswijze
- Week 5 gelatineblaadjes in een kommetje met koud water en laat ze minimaal 10 minuten wellen.
- Smelt de boter in een steelpan. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom en voeg de gesmolten boter toe. Roer goed door tot een egaal mengsel.
- Bekleed een springvorm van 18 of 20 cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje gesmolten boter. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
- Klop voor de vulling de roomkaas, Sukrin Icing, vanille-extract, citroensap en sour cream tot een glad mengsel.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf met een elektrische mixer en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Maak de steelpan schoon en breng een klein laagje water (ca. 50 ml) aan de kook. Zet het vuur uit, laat het kort afkoelen en knijp de gelatineblaadjes uit. Roer de gelatine door het hete water en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de opgeloste gelatine al kloppend toe aan de roomkaasvulling. Giet de vulling in de springvorm, dek de taart af en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
- Week ondertussen nog een gelatineblaadje in koud water (minimaal 10 minuten) en breng de diepvriesvruchten in een pan aan de kook. Voeg optioneel 1 eetlepel zoetstof toe.
- Zodra de vruchten koken, zet je het vuur uit. Zeef eventueel de vruchten om de zaadjes te verwijderen en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Haal de cheesecake uit de koelkast en giet het afgekoelde vruchtensap eroverheen. Zet de taart weer terug in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven. Decoreer de cheesecake voor het serveren met vers fruit.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
- Calorieën: 312
- Vetten: 29
- Koolhydraten: 5,7
- Vezels: 2,9
- Eiwitten: 6,5