Ingrediënten
Schaal
Yoghurt
- 160 gr volle yoghurt of kwark
- 75 gr verse frambozen
Granola
- 15 gr (vegan) eiwitpoeder
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad, heel
- 1 el zonnebloempitten
- 0,5 el pompoenpitten
- 1 el kokossnippers
- 15 gr walnoten, ongebrand
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1,5 el kokosolie
Bereidingswijze
- Pak een bakje en doe hierin alle droge ingrediënten voor de granola, behalve het eiwitpoeder .
- Zet een steelpannetje op middellaag vuur en verwarm hierin de kokosolie. Als de kokosolie gesmolten is voeg je het zadenmengsel toe.
- Meng goed en laat een paar minuten bakken. Voeg het eiwitpoeder toe en roer goed. Laat 5 minuten op zacht vuur bakken. Roer een keer na 2,5 minuut. Haal het steelpannetje van het vuur en schep de granola over in een bakje en laat afkoelen.
- Pak een glas en schep hier 80 gram yoghurt in. Druk drie frambozen in de yoghurt en schep de helft van het granola mengsel op de yoghurt laag. Leg drie frambozen op de granola en schep de volgende 80 gram yoghurt in het glas. Voeg nu de laatste laag granola toe en top af met wat verse frambozen.
- Serveer en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 699
- Vetten: 51,2
- Koolhydraten: 14,9
- Vezels: 14,5
- Eiwitten: 33,6