Ingrediënten
Schaal
- 200 gr amandelmeel
- 100 gr erythritol
- 50 gr ongezouten roomboter
- 50 gr roomkaas
- 4 eieren (M of L)
- 2 tl bakpoeder
- 2 el koekkruiden
- snufje zout
- 1 tl vanille aroma
- handje pecannoten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met een beetje boter of bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Meng vervolgens in een grote kom amandelmeel, zout, koekkruiden en de bakpoeder.
- Pak nu een magnetronbestendige kom en voeg hier de roomkaas en de roomboter in blokjes aan toe. Doe het schaaltje 30 seconde in de magnetron, totdat de boter en roomkaas is gesmolten. Je kunt dit ook doen door het samen te verwarmen in een steelpannetje.
- Voeg de erythritol en vanille aroma toe aan de gesmolten boter en roomkaas en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens het botermengsel bij de amandelmeel en roer dit door elkaar. Voeg ten slotte de 4 eieren toe en meng nog een goed met een elektrische mixer.
- Giet het beslag in de ingevette cakevorm en garneer met de pecannoten. Bak de ontbijtkoek 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken goed afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (40 gr)
- Calorieën: 176
- Vetten: 15,7
- Koolhydraten: 2,4
- Vezels: 1,7
- Eiwitten: 6,7