Ingrediënten
Schaal
- 1 rode paprika
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- 1/2 komkommer
- 4 el tamari of sojasaus
- sap van 1/2 limoen
- 1/2 of 1 tl chilivlokken, naar smaak
- 2 el sesamolie
- 100 gr (baby)spinazie
- 40 gr taugé (optioneel)
- 2 blikjes tonijn (op basis van olijfolie)
- 20 gr amandelen, gehakt
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in reepjes en avocado in blokjes. Schil de rode ui en snijd in ringen. Snijd ook de komkommer in plakjes of met een spiraalsnijder in sliertjes.
- Maak de dressing door de tamari of sojasaus te mengen met het sap van een halve limoen, chilivlokken, sesamolie en eventueel wat peper en zout.
- Was de spinazie en verdeel over 2 borden. Schenk een beetje dressing door de spinazie en meng goed.
- Verdeel gesneden groente en eventueel wat taugé over de 2 borden spinazie. Giet de olie van het blikje tonijn af en voeg de tonijn toe.
- Schep de dressing over de salade en garneer de salade met wat gehakte amandelen, chilivlokken, peper en zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 501
- Vetten: 37,7
- Koolhydraten: 6,1
- Vezels: 5,5
- Eiwitten: 30,9