Ingrediënten
Schaal
Koeken
- 95 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 45 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
- 1 tl citroensap
- 1 tl citroenrasp (bio citroen)
- 2 eieren (M)
- 100 gr amandelmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 15 gr arrowroot
- snufje zout
Oranje frosting
- 55 gr Sukrin Icing
- 1 tot 2 el wortelsap
- 1/4 tl citroensap
- 1/8 tl oranje kleurstof of druppels (optioneel)
- 1 el water + extra indien nodig
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Snijd de boter in blokjes en doe samen met de erythritol in een kom. Mix met een mixer tot een romig geheel.
- Voeg de vanille-extract, citroensap, citroenrasp toe, en mix nogmaals. Voeg dan de eieren toe en meng tot een glad geheel.
- Voeg het amandelmeel, bakpoeder, arrowroot en snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
- Vet een grote muffinvorm met 6 vormpjes in.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes en druk plat. Zet de muffinvorm met daarop een bakplaat, of andere plaat om de vorm af te dekken in de voorverwarmde oven. Bak de koeken 15 minuten.
- Haal de bakplaat van de muffinvorm af en laat nog 10 minuten verder bakken.
- Haal de koeken uit de oven en laat afkoelen. Haal de koeken voorzichtig uit de houder en laat ze verder afkoelen op een koelrek.
- Meng de ingrediënten voor de frosting met elkaar. Verdeel de frosting over de koeken en laat het helemaal hard worden.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koek
- Calorieën: 227
- Vetten: 21,7
- Koolhydraten: 2,9
- Vezels: 1,9
- Eiwitten: 4,2