Ingrediënten
Schaal
Koekjes:
- 130 gr amandelmeel
- 2 el kokosmeel
- 2 1/2 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 55 gr boter
- 1 middelgroot ei
- 1 tl vanille aroma
- 40 gr Sukrin Gold
Roomkaas vulling:
- 100 gr monchou
- 1/2 tl vanille aroma
- optioneel: eiwitpoeder met smaak
- 30 gr Sukrin Icing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een middelgrote kom met een garde alle droge ingrediënten (behalve de zoetstof) en zet dit apart. Pak nu een andere kom en klop hierin de boter en Sukrin Gold ongeveer 2 minuten met een mixer samen tot een luchtig geheel.
- Voeg de vanille aroma en ei toe aan het botermengsel en mix dit nog eens tot alles goed is gemengd. Voeg de droge ingrediënten nu ook toe aan het botermengsel en meng alles in de kom goed door elkaar.
- Rol het deeg uit op een werkblad bestuift met een beetje bloem en vorm hier van zoveel mogelijk koekjes met behulp van een koekjesvorm of een klein glas. Plaats de koekjes op een stuk bakpapier en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Nu de koekjes in de oven zitten kunnen we alvast de vulling maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en klop hierin de roomkaas, vanille aroma, Sukrin Icing en eventueel wat eiwitpoeder samen.
- Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Nu kan je ervoor kiezen om koolhydraatarme oreo’s te maken door de koekjes te vullen met de roomkaasvulling. Ook kan je de vulling weglaten en de koekjes gewoon zo als chocolade koekjes serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje
- Calorieën: 125
- Vetten: 11,4
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 3,8