Ingrediënten
Schaal
- 80 g FeelingOK penne optimize
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 75 g doperwten, uit diepvries
- 300 g passata (gezeefde tomaten)
- 1 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- zout en peper naar smaak
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 1 bol mozzarella
- verse basilicum of oregano
Bereidingswijze
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en de rode ui en knoflook fijn.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Giet de pasta af m.b.v. een vergiet en spoel af met koud water.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe
- Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Na 1 minuut voeg je ook de courgette, rode ui en doperwten uit de diepvries toe.
- Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatensaus en kruiden toe en meng goed. Laat de tonijn uitlekken en bak dit kort mee in de saus. Voeg de gekookte pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
- Haal de pan van het vuur en pak een ovenschaal. Schep de pasta en saus in de ovenschaal en scheur stukjes van de mozzarella af en leg dit over de pasta heen.
- Zet de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven of totdat de mozzarella goed gesmolten is. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel over twee borden. Garneer met wat verse basilicum of oregano. Je kunt er eventueel groene salade bij serveren.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 486
- Vetten: 22,6
- Koolhydraten: 22,7
- Vezels: 17,9
- Eiwitten: 39,9