Ingrediënten
Schaal
Amandelspijs
- 75 gr amandelmeel
- 1/2 tl citroensap
- 1 eiwit van klein ei
- 30 gr erythritol
- 1/4 tl amandel extract
Stol
- 4 eieren (M)
- 120 gr roomkaas
- 40 gr gesmolten boter
- 150 gr amandelmeel
- 20 gr kokosmeel
- 65 gr erythritol
- 8 gr bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 20 gr amandelschaafsel
- optioneel: 50 gr gedroogde abrikoos, amandel en pittenmix
- optioneel: 20 gr rozijnen
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Begin met het maken van het amandelspijs. Voeg hiervoor alle ingredienten voor het spijs toe aan een kom. Meng dit inhoud van de kom vervolgens met de handen goed door elkaar. Rol een bal van het spijs, wikkel in huishoudfolie en leg in de bal in de koelkast.
- Pak nu een nieuw kom en klop hierin met een elektrische mixer de eieren en roomkaas romig op. Voeg vervolgens de gesmolten roomboter toe en meng nog eens goed. Voeg al kloppend de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, speculaaskruiden en snufje zout toe aan de kom.
- Spatel nu indien gewenst de gedroogde vruchten, amandelen en pitten door het beslag. Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag. Pak nu het spijs uit de koelkast en rol het spijs ter breedte van de cakevorm. Leg het spijs erin en bedek met het overgebleven beslag.
- Bedek de bovenkant van de stol met amandelschaafsel en bak de stol 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de stol na het bakken goed afkoelen en snijd in ca. 12 plakjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
- Calorieën: 176
- Vetten: 14.9
- Koolhydraten: 1,5
- Eiwitten: 7,6