Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme paella met bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme paella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Spaans

Ingrediënten

Schaal
  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 2 tot 3 teentjes knoflook
  • 100 gr chorizo
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 225 gr garnalen (rauw en gepeld)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl paellakruiden of meer naar smaak
  • 100 ml bouillon Soepfabriek (kip, groente) of vis fond
  • verse peterselie
  • citroen, in schijfjes
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en blend tot bloemkoolrijst.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken en de paprika en tomaten in blokjes. 
  3. Verhit een el olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg de chorizo toe. Voeg dan ook de paprika en bloemkoolrijst toe en bak 5 minuten mee. Schep de garnalen erdoorheen.
  4. Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, paellakruiden en wat bouillon toe. Laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken totdat de garnalen gaar zijn.
  5. Zet het vuur hoog en laat de onderkant goed aanbakken. Dit duurt een paar minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper
  6. Zet de pan op tafel of verdeel over 2 borden. Garneer met citroen en peterselie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de paella)
  • Calorieën: 444
  • Vetten: 27,9
  • Koolhydraten: 10,8
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 33,7