Ingrediënten
Schaal
- 500 gr bloemkoolroosjes
- 1 ui
- 2 tot 3 teentjes knoflook
- 100 gr chorizo
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 225 gr garnalen (rauw en gepeld)
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl paellakruiden of meer naar smaak
- 100 ml bouillon Soepfabriek (kip, groente) of vis fond
- verse peterselie
- citroen, in schijfjes
- zout en peper
Bereidingswijze
- Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en blend tot bloemkoolrijst.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in stukken en de paprika en tomaten in blokjes.
- Verhit een el olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg de chorizo toe. Voeg dan ook de paprika en bloemkoolrijst toe en bak 5 minuten mee. Schep de garnalen erdoorheen.
- Voeg dan de tomaten, tomatenpuree, paellakruiden en wat bouillon toe. Laat 5-10 minuten zachtjes doorkoken totdat de garnalen gaar zijn.
- Zet het vuur hoog en laat de onderkant goed aanbakken. Dit duurt een paar minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper
- Zet de pan op tafel of verdeel over 2 borden. Garneer met citroen en peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de paella)
- Calorieën: 444
- Vetten: 27,9
- Koolhydraten: 10,8
- Vezels: 8,4
- Eiwitten: 33,7