Ingrediënten
Schaal
- 4 middelgrote eieren
- 110 ml water of melk
- 2–3 el kokosmeel
- 1 el arrowroot of tapioca
- 1 el kokosolie of boter
- 1/2 tl vanille aroma
- 1/4 tl zout
- optioneel: kaneel naar smaak
- optioneel: erythritol of stevia naar smaak
Bereidingswijze
- Meng in een middelgrote kom de kokosmeel, arrowroot en zout. Klop in een andere kom de eieren samen met de water/melk, kokosolie/boter en vanille aroma. Voeg eventueel naar smaak erythritol en kaneel toe aan het beslag.
- Voeg al roerend het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en klop totdat er geen klontjes meer zijn. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat de kokosmeel vocht kan opnemen.
- Vet een koekenpan in met een boter of olie en verwarm boven een middelhoog vuur. Doe vervolgens 3 eetlepels van het beslag in de pan en verspreid het beslag gelijkmatig. Bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten op de ene zijde. draai de pannenkoek dan om met een spatel en bak de andere kant ongeveer 1 tot 2 minuten. Herhaal deze stap totdat al het beslag op is en je ongeveer 8 kleine of 4 grote pannenkoeken hebt gebakken.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 2 kleine pannenkoeken
- Calorieën: 88
- Vetten: 4,8
- Koolhydraten: 4,4
- Eiwitten: 6,0