Ingrediënten
Schaal
Tortilla chips
- 1 Lowcarbchef wrap
- olijfolie
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl gedroogde peterselie
Paprika shakshuka
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 30 ml water
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gemalen koriander
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl paprikapoeder
- 50 gr boerenkool (bevroren)
- 2 eieren (M)
- zout en peper
- 1 handje verse koriander
- 1 schijfje geitenkaas
Bereidingswijze
Tortilla chips
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Snijd de wraps in 8 gelijke delen, zodat er 8 chipjes ontstaan. Leg ze op een bakplaat en smeer beide zijden in met olijfolie, zout, cayenne en gedroogde peterselie.
- Zet de bakplaat in de oven voor 8 tot 12 minuten. Haal ze uit de oven als ze lichtbruin zijn en laat afkoelen.
Shakshuka
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verwarm een pan op een middelhoog vuur samen met 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en bak de paprika tot deze gaar is. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een paar minuten. Zet het vuur uit en schep over in een blender.
- Mix de paprika tot er een saus ontstaat. Voeg 30 ml water toe en meng nogmaals. Breng op smaak de kruiden en peper en zout.
- Zet een kleinere koekenpan op middelhoog vuur met wat olie en schenk de paprikasaus over in de pan. Kook de saus een aantal minuten en voeg dan op 2 plekken een blokje boerenkool toe.
- Maak een kuiltje in de saus en breek het ei hierin. Doe dit ook met het andere ei. Laat de saus zachtjes koken.
- Als de eieren bijna gestold zijn, zet je de deksel op de pan en zet je het vuur iets lager. Laat nog ongeveer 5-10 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur en serveer met verse koriander, geitenkaas en de tortilla chips.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 546
- Vetten: 37,2
- Koolhydraten: 16,2
- Vezels: 17,8
- Eiwitten: 27,4