Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 90 gr roomboter of ghee
- 125 gr amandelmeel
- 50 gr hazelnootmeel
- 1 tl bakpoeder
- 40 gr erythritol
Vulling
- 200 ml slagroom, 35% vet
- 500 gr volle kwark
- 7 gelatineblaadjes
- 100 ml amandelmelk, ongezoet
- 70 tot 100 gr erythritol
- 1 tl vanille extract
Topping
- 4 tot 5 passievruchten of 105 gr bevroren passievrucht
- 55 ml amandelmelk, ongezoet
- 30 gr erythritol
- 1,5 gelatineblaadje
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Smelt de roomboter of ghee in een pannetje boven laag vuur.
- Meng ondertussen het amandelmeel, hazelnootmeel, bakpoeder en de erythritol. Schenk de boter erbij en meng goed. Bekleed een springvorm of taartvorm van 22 tot 24 cm met bakpapier en vet de randen goed in met boter.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem van de taart of springvorm en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Klop ondertussen in een grote kom de slagroom net niet stijf en roer in een andere kom de kwark romig.
- Week de 7 gelatineblaadjes voor de vulling over meerdere kommetjes koud water voor minimaal 15 minuten. Verwarm de melk lauwwarm in een steelpannetje en voeg hier de zoetstof en vanille-extract bij. Als de melk lauwwarm is, zet je het vuur uit en voeg je de gelatineblaadjes toe. Roer door en laat 5 minuten staan.
- Schenk het gelatinemengsel bij de losgeklopte kwark. Schep voorzichtig door. Voeg dan de slagroom toe en schep ook deze voorzichtig door.
- Schenk de kwark over de taartbodem en dek af met vershoudfolie. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur, tot een hele nacht.
- Schep vier passievruchten uit. Meng drie van de vier passievruchten met de melk en zoetstof tot lauwwarm in een steelpannetje. Week ondertussen 1,5 gelatineblaadje (minimaal 10 minuten). Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij de melk. Voeg dan ook de rest van de passievrucht toe. Laat 5 minuten staan.
- Schenk het over de kwarktaart en laat nog 2 uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk (1/12 van het totaal)
- Calorieën: 248
- Vetten: 23
- Koolhydraten: 3,9
- Vezels: 2,4
- Eiwitten: 6,6