Eindelijk weer eens een bord pasta bolognese!
Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme pasta bolognese. Eindelijk weer eens een lekker bord pasta bolognese! Voor mij is het erg lang geleden dat ik dit heb gegeten. Gelukkig heb ik de Feeling OK koolhydraatarme penne pasta ontdekt. De penne van Feeling OK smaakt echt precies hetzelfde als volkoren pasta, maar bevat veel minder koolhydraten! In deze pasta bolognese zit zo’n 50% minder koolhydraten dan traditionele pasta bolognese. Let op: een portie bevat alsnog 21,5 gr koolhydraten. Mensen die de meest strikte fase van het koolhydraatarm dieet volgen kunnen dit recept beter overslaan. Gelukkig hebben wij ook pasta recepten met nog minder koolhydraten. Plaats een reactie als je vragen hebt over de de bereidingswijze of over de ingrediënten!
PrintKoolhydraatarme pasta bolognese
- Bereidingstijd: 30
- Kooktijd: 30
- Totale tijd: 60
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaanse
Ingrediënten
- 500 gr mager rundergehakt
- 150 gr winterpeen
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderij
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 1–2 runderbouillionblokjes
- 1 el boter
- 2 el olijfolie
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie samen met de boter in een grote pan. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak 4 minuten. Voeg de magere rundergehakt toe en bak dit samen met de groente rul en bruin.
- Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden. Doe een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 25 minuten boven een laag vuur sudderen.
- Pak ondertussen een pan en vul deze met water en breng het water aan de kook. Voeg de Feeling OK penne toe en kook de pasta ongeveer 15 minuten en laat dan uitlekken. Verdeel de penne en saus over 4 borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 446
- Vetten: 17,0
- Koolhydraten: 21,5
- Eiwitten: 48,2
Geweldig recept, heb het al honderden keren klaargemaakt. Beetje aanvullen met je eigen twist en dan is het een dikke 10! Eenvoudig, zoals de Italiaanse keuken hoort te zijn. Bedankt.