Ingrediënten
Schaal
- 500 gr mager rundergehakt
- 150 gr winterpeen
- 1 kleine ui
- 1 stengel bleekselderij
- 800 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 1–2 runderbouillionblokjes
- 1 el boter
- 2 el olijfolie
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd op een grote snijplank de ui, bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie samen met de boter in een grote pan. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak 4 minuten. Voeg de magere rundergehakt toe en bak dit samen met de groente rul en bruin.
- Voeg dan de bouillon, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden. Doe een deksel op de pan en laat de saus ongeveer 25 minuten boven een laag vuur sudderen.
- Pak ondertussen een pan en vul deze met water en breng het water aan de kook. Voeg de Feeling OK penne toe en kook de pasta ongeveer 15 minuten en laat dan uitlekken. Verdeel de penne en saus over 4 borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 446
- Vetten: 17,0
- Koolhydraten: 21,5
- Eiwitten: 48,2