Koude pasta salade met pesto.

Koolhydraatarme pasta salade pesto

Een koude pasta salade is ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Pasta in een koolhydraatarm dieet, lees ik dat nou goed? Ja! In dit recept gebruiken we natuurlijk geen gewone pasta, maar koolhydraatarme pasta. In onze webshop lowcarbcenter verkopen we meerdere soorten en je maakt er binnen 15 minuten dit heerlijke recept mee. Deze pastasalade is gemaakt met pesto, spinazie, cherry tomaten en mozzarella. Verfrissend, gezond en makkelijk te bereiden!

Koolhydraatarme penne, waar vind ik dat?

Voor dit recept hebben we penne gebruikt van FeelingOK. Dit een Italiaans merk die veel koolhydraatarme alternatieve maakt van typisch Italiaanse producten. Zo ook pasta penne. FeelingOK heeft een aantal  pasta varianten gemaakt van tarwe-eiwit en vezels. De één ligt iets hoger in koolhydraten (optimize variant) dan de ander (start variant), maar het is nog steeds een stuk lager dan de gebruikelijke pasta. Als je iets minder streng bent in de hoeveelheid koolhydraten dat je mag eten op een dag, kun je kiezen voor de penne optimize (12,5 gram khd per portie). Als je strikter bent, dan is de penne start (7,1 gram khd per portie) een betere optie. Beide soorten bevatten een hele hoge hoeveelheid aan eiwitten. Zo bevat de penne start per portie wel 30 gram eiwitten! Beide varianten koop je onze eigen webwinkel Lowcarbcenter!

Pasta pesto maken

Een wel bekende versie van pasta, is de pasta pesto. Pesto is een ideale saus om te gebruiken in een koolhydraatarme levensstijl. Het bevat weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. Pesto wordt vaak gemaakt van olijfolie, kaas, noten of pijnboompitten en basilicum. Op onze website is een recept te vinden voor pesto. Je kunt deze ook invriezen en er een blokje uithalen als je dit recept gaat maken. Vermijd kant-en-klare pesto’s, mits deze alleen bestaat uit de bovenstaande ingrediënten. Deze pastasalade vullen we aan met cherrytomaten, geroerbakte spinazie en mozzarella balletjes. De mozzarella balletjes kun je kopen van koemelk of buffelmelk. Laat de spinazie eerst iets afkoelen voordat je hem bij de pasta doet.

Tips
Aan deze pasta salade kun je nog extra ingrediënten toevoegen. Voeg wat plakjes Serrano ham toe of gebakken champignons. In plaats van pijnboompitten kun je ook pompoenpitten of walnoten gebruiken. Je kunt deze pasta salade ook transformeren tot een warm pasta gerecht. Begin dan met het koken van de pasta en voeg de gekookte penne toe aan de pan, waarin je de spinazie roerbakt. De mozzarella kun je het beste wel koud toevoegen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pasta recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koude pasta salade met pesto.

Koolhydraatarme pasta salade pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 el olijfolie
  • 40 gr (baby)spinazie
  • 50 gr FeelingOK penne optimize of start
  • 60 gr cherrytomaten
  • 55 gr kleine (buffel)mozzarella bolletjes
  • 30 gr verse (zelfgemaakte)pesto
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • handje rucola (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe en roerbak de spinazie, totdat deze is geslonken. 
  2. Breng een pan met water aan de kook samen met een 1/2 tl zout. Kook de penne volgens de instructie op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft en laat de mozzarella bolletjes uitlekken.
  4. Doe de penne na het koken in een vergiet en spoel af met koud water. Laat daarna volledig afkoelen.
  5. Pak een grote mengkom en voeg de penne toe. Roer de verse pesto door de penne en voeg tijdens het roeren ten slotte de spinazie en cherrytomaten toe. 
  6. Doe de pasta over op een bord en verdeel de mozzarella bolletjes over het bord. Garneer met pijnboompitten, verse basilicum en eventueel een handje rucola. Breng de salade op smaak met peper en zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 658
  • Vetten: 49
  • Koolhydraten: 17,2
  • Vezels: 18,2
  • Eiwitten: 28,2
Koude pasta salade met pesto.

2 Reacties

  1. Goedenmiddag Angela,

    ik wil het recept pasta pesto maken maar ik vraag me af of de hoeveelheid pasta die je noemt gekookt of ongekookt is…..

    graag je reactie

    groetjes, Jacqueline Ligtvoet

    Reageer
    • Hi Jacqueline,

      We gebruiken voor pasta altijd het gewicht van de ongekookte pasta. Eet smakelijk!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*