Ingrediënten
Schaal
- 1 el olijfolie
- 40 gr (baby)spinazie
- 50 gr FeelingOK penne optimize of start
- 60 gr cherrytomaten
- 55 gr kleine (buffel)mozzarella bolletjes
- 30 gr verse (zelfgemaakte)pesto
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- verse basilicum
- handje rucola (optioneel)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie toe en roerbak de spinazie, totdat deze is geslonken.
- Breng een pan met water aan de kook samen met een 1/2 tl zout. Kook de penne volgens de instructie op de verpakking.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft en laat de mozzarella bolletjes uitlekken.
- Doe de penne na het koken in een vergiet en spoel af met koud water. Laat daarna volledig afkoelen.
- Pak een grote mengkom en voeg de penne toe. Roer de verse pesto door de penne en voeg tijdens het roeren ten slotte de spinazie en cherrytomaten toe.
- Doe de pasta over op een bord en verdeel de mozzarella bolletjes over het bord. Garneer met pijnboompitten, verse basilicum en eventueel een handje rucola. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie
- Calorieën: 658
- Vetten: 49
- Koolhydraten: 17,2
- Vezels: 18,2
- Eiwitten: 28,2