Het herfst seizoen is vorige week officieel begonnen! Dit betekent dat we weer kunnen genieten van allerlei heerlijke zoete en hartige herfstrecepten. Wij trappen het seizoen af met deze heerlijke koolhydraatarm pecan pie. Deze krokante mini taartjes zijn leuk om te maken en smaken super goed. De krokante bodem gemaakt van amandelmeel heeft iets weg van shortbread met een vleugje kaneel. De vulling maakt deze pecan pie tot wat het hoort te zijn. Een taartje vol smaak en crunch. Wij hebben voor de vulling geen suikerstroop gebruikt, maar onze eigen zoete vezelstroop met ahornsmaak. Deze speciale stroop met weinig koolhydraten heeft een heerlijke ahornsmaak die perfect combineert met de pecannoten. Kortom een heerlijk koolhydraatarm taartje!
Tips
Met dit recept maak je met tartelette vormpjes van 10 cm 6 mini pecantaartjes. Het is ook mogelijk om een grote taart te bakken. Gebruik dan een taartvorm van ca. 16 tot 18 cm. De baktijd wordt dan misschien een paar minuten langer. De taartjes kun je een paar dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.
Koolhydraatarme pecan pie
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40
- Porties: 6 taartjes 1x
- Categorie: Snacks
Ingrediënten
Bodem
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 1 ei
- 10 gr kokosmeel
- 35 gr erythritol
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
Vulling
- 50 gr Lowcarbchef Maple Syrup
- 40 gr erythritol
- 40 gr gezouten roomboter
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje kaneel
- 90 gr pecannoten
Bereidingswijze
- Bodem. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Voeg alle ingredienten voor de bodem toe aan een grote kom. Kneed dit vervolgens met de handen tot een glad en egaal deeg. Verdeel het deeg in 6 evengrote bolletjes.
- Vet 6 kleine tartelette vormpjes (10 cm) goed in met boter. Druk vervolgens een deegballetje in elk vormpje en bedek ook de opstaande randen.
- Vulling. Smelt in een klein pannetje de gezouten roomboter. Laat dit even afkoelen en voeg het dan toe aan een grote kom. Voeg dan alle andere ingredienten behalve de pecannoten toe aan de kom. Meng vervolgens alles met een garde goed door elkaar.
- Verdeel de siroopvulling over de 6 vormpjes met bodem en bedek tot slot elk taartje met pecannoten. Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dek dan elk vormpje dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.
- Laat de pecannotentaartjes volledig afkoelen buiten de oven. Haal ze voorzichtig uit het vormpje en serveer 1/2 mini taartje voor 1 persoon. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 taartje
- Calorieën: 199
- Vetten: 18,3
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 5,2
Net gemaakt en kon niet wachten om te proeven. Hij is heerlijk Hoewel ik het recept 1 op 1 heb gevolgd geeft de Eetmeter aan dat het 3,9 koolhydraten is per half taartje.
Verder heb ik aan het deeg wel wat xanthaangom toegevoegd om het elastischer te maken. Dat maakte dat ik het deeg beter kon vormen.
Super lekker! Lijkt erg op oma’s pecan-pie!
Net gemaakt, en super lekker
Sweet Like Syrup is dat door iets vervangbaar.
Hi Angelic,
Je kunt het vervangen door een andere suikervrije siroop, zoals Sukrin Maple of Steviala Gold. Het is ook mogelijk om een suikerstroop te gebruiken, maar dan is het taartje niet meer koolhydraatarm.
Groetjes,
Quint
Ik heb ze gemaakt en het is een blijvertje! In plaats van de siroop, gebruikte ik de Walden farms caramelsaus. Een heel goed alternatief!
Is Sukrin gold ook een goed alternatief voor Sweet Like Syrup? Zo ja, te gebruiken hoeveelheid identiek aan dat van de Sweet Like Syrup?
Hi Katrin,
Je kunt ook Sukrin Gold siroop gebruiken en 1 op 1 vervangen met de Sweet Like Syrup. Geniet ervan!
Groetjes,
Quint
In 1 woord: GENIAAL
Wat lekker. Soms maak ik hem ook gewoon als 1 taart, ook een aanrader.
Heb deze pecan pie vandaag gemaakt maar het deeg bleef stug en kruimelig ook na het bakken viel het uit elkaar, heb ik iets verkeerds gedaan of iets vergeten of moet er misschien een ei bij om het wat minder kruimelig te maken?
Hi Yvonne,
Ik heb iets heel stoms gedaan. Ik ben bij het invoeren van het recept het ei vergeten. Er moet dus wel 1 ei (M) bij het beslag van de bodem. Dit verklaart waarom je bodem kruimelig was. Mijn excuses hiervoor. Ik hoop dat het taartje desondanks wel lekker smaakte.
Groetjes,
Quint
Dat ziet er heel aantrekkelijk uit! Ik ga dat binnenkort maken. Kun je de kleine tartelettes ook in timbaaltjes maken? Vriendelijke groet,
Hi Loes,
Leuk om te horen! Je kunt het proberen in timbaaltjes. Het wordt dan alleen wel lastig om het taartje uit de vorm te halen, maar daar smaakt het taartje niet minder om :).
Gr,
Quint