Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 150 gr amandelmeel
- 40 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 1 ei
- 10 gr kokosmeel
- 35 gr erythritol
- 1/2 tl kaneel
- snufje zout
Vulling
- 50 gr Lowcarbchef Maple Syrup
- 40 gr erythritol
- 40 gr gezouten roomboter
- 1/4 tl zout
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- snufje kaneel
- 90 gr pecannoten
Bereidingswijze
- Bodem. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden. Voeg alle ingredienten voor de bodem toe aan een grote kom. Kneed dit vervolgens met de handen tot een glad en egaal deeg. Verdeel het deeg in 6 evengrote bolletjes.
- Vet 6 kleine tartelette vormpjes (10 cm) goed in met boter. Druk vervolgens een deegballetje in elk vormpje en bedek ook de opstaande randen.
- Vulling. Smelt in een klein pannetje de gezouten roomboter. Laat dit even afkoelen en voeg het dan toe aan een grote kom. Voeg dan alle andere ingredienten behalve de pecannoten toe aan de kom. Meng vervolgens alles met een garde goed door elkaar.
- Verdeel de siroopvulling over de 6 vormpjes met bodem en bedek tot slot elk taartje met pecannoten. Bak de taartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Dek dan elk vormpje dan af met aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.
- Laat de pecannotentaartjes volledig afkoelen buiten de oven. Haal ze voorzichtig uit het vormpje en serveer 1/2 mini taartje voor 1 persoon. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 taartje
- Calorieën: 199
- Vetten: 18,3
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 5,2