Ingrediënten
Schaal
- 120 gr amandelmeel
- 2 el gebroken lijnzaad
- 3 el kokosmeel
- 1 tl bakpoeder
- 25 gr Sukrin Gold
- 50 gr gesmolten boter of kokosolie
- 150 ml ongezoete amandelmelk
- 1 middelgrote peer
- 2–3 middelgrote eieren
- 1 tl kaneel
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder, kaneel, zout en Sukrin Gold. Voeg de eieren, amandelmelk en boter toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg tenslotte de blokjes peer toe aan het beslag.
- Pak vervolgens een muffinvorm en 12 papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de de papieren muffinvormpjes en plaats de muffinvormpjes in een aluminiumvorm. Bak de perenmuffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 muffin
- Calorieën: 114
- Vetten: 9,9
- Koolhydraten: 3,1
- Eiwitten: 3,8