Ingrediënten
Schaal
- 250 gr pure pindakaas (100%)
- 30 gr erythritol, fijngemalen
- 1 ei (L)
- 1/2 tl vanille extract
- 3 gr bakpoeder
- optioneel: suikervrije melkchocolade
- optioneel: pecannoten
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom. Meng het geheel met een spatel of garde goed door elkaar, totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
- Maak je handen een beetje nat en draai 14 bolletjes van ca. 20 gram per stuk. Leg de bolletjes vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes met een vork of de hand plat tot ca. 1 cm dikte.
- Bak de koekjes ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de koekjes dan nog niet goudbruin gekleurd? Bak ze dan nog 2 minuten extra. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen buiten de koelkast.
- Je kunt eventueel een topping van gesmolten chocolade en nootjes na het bakken verdelen over de koekjes. De pindakaaskoekjes blijven zeker 3 tot 4 dagen goed in trommel. Je kunt ze ook per stuk invriezen!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 koekje (20 gr)
- Calorieën: 116
- Vetten: 8,8
- Koolhydraten: 2,5
- Eiwitten: 5,7